Σε αντιπαράθεση με υψηλούς τόνους στη Βουλή οδήγησε η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει στο νομοσχέδιο για την ΥΠΑ τροπολογία που αφορά στην αύξηση του τέλους μείωσης ρύπων στα τιμολόγια.

Συγκεκριμένα,  Ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, διαβεβαίωσε πως η επίμαχη τροπολογία δεν θα προκαλέσει αυξήσεις στα τιμολόγια των νοικοκυριών λέγοντας πως «αποφύγαμε να πάμε σε νέες επιβαρύνσεις». Σημείωσε μάλιστα πως το τέλος θα πληρωθεί από τους προμηθευτές και όχι τους καταναλωτές, επιχειρώντας να κατευνάσει τις ανησυχίες που έχουν προκληθεί.

Ωστόσο οι αιτιάσεις του υπουργού δεν φάνηκε να πείθουν τον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Σκρέκα, που επιτέθηκε στη κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. « Κοροϊδεύετε τον κόσμο, γιατί οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας και ιδίως η ΔΕΗ θα μετακυλήσουν το αυξημένο κόστος στους καταναλωτές», δήλωσε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας τον υπουργό πως τελικά τα νοικοκυριά θα είναι αυτά που θα «επιβαρυνθούν στο τέλος».

Σύμφωνα με την τροπολογία αυξάνεται στο 100% από 75% για το 2017 η χρέωση των εκπροσώπων φορτίου που προκύπτει με την εφαρμογή της μεθοδολογίας. Η αναπροσαρμογή όπως αναφέρεται στην τροπολογία έχει ως στόχο την εξάλειψη του χρέους του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ μέχρι το τέλος του 2017.

Διαβάστε την τροπολογία