Εγκρίθηκε από τη Βουλή κατά πλειοψηφία επί της αρχής το νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Συνολικά ψήφισαν 252 βουλευτές. «Ναι» ψήφισαν 156, «όχι» 79 και «παρών» δήλωσαν 17.

Το νομοσχέδιο «Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης, προβλέπει τη σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και αποτελεί ένα από τα δυο προαπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσουν την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Το νομοσχέδιο προκάλεσε ομοβροντία επικρίσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, στη συζήτηση που έγινε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της ήπιας συζήτησης στην Ολομέλεια, οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Κ. Χατζηδάκης πήρε το λόγο και κατηγόρησε τη κυβέρνηση πως ιδιωτικοποιεί τα πάντα και ότι πρέπει να δώσει απαντήσεις για το κόστος αυτών της των επιλογών. « Έχετε περιορισμένη ενημέρωση», αντέτεινε ο Χρ. Σπίρτζης για να λάβει την απάντηση «είστε κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης». Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως «υποτιμάτε τον εαυτό σας και το θεσμό του υπουργού», υπογραμμίζοντας πως «θα περίμενα μια συγνώμη». «Η ΝΔ πονά επειδή δεν ιδιωτικοποιούνται τα πάντα και κλαίνε όσοι τη στηρίζουν», ανταπάντησε μέσε σε ένταση ο κ. Σπίρτζης.