current views are: 3

7 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση04:47

Η βραδιά με τους βουλευτές: Διαπλοκή, Εκκλησία, οικονομία και.. Μητσοτάκης

Αν η χαλαρή διάθεση που επέδειξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί όμως και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημειωτέον, ήταν η μία πλευρά της χθεσινοβραδινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τις κοινοβουλευτικές ομάδες 

Δημοσίευση 04:47’

Αν η χαλαρή διάθεση που επέδειξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί όμως και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημειωτέον, ήταν η μία πλευρά της χθεσινοβραδινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τις κοινοβουλευτικές ομάδες 

Αν η χαλαρή διάθεση που επέδειξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί όμως και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημειωτέον, ήταν η μία πλευρά της χθεσινοβραδινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων, η άλλη ήταν  οι θέσεις που διατύπωσε ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας. Εκκλησία, οικονομία και διαπλοκή ήταν τα τρία μεγάλα θέματα για τα οποία ρωτήθηκε στα πηγαδάκια.

Η πιο αιχμηρή αναφορά έγινε από τον Αλέξη Τσίπρα στο θέμα της διαπλοκής, όταν του ζητήθηκε να ανοίξει τα …χαρτιά του ενόψει της συζήτησης για το θέμα στη Βουλή τη Δευτέρα. «Θα πάμε με όλα τα όπλα και με όλα τα θέματα στο φως», προειδοποίησε. Μάλιστα, ένα μέλος της κυβέρνησης, ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης επιδόθηκε και σε ιστορικές συγκρίσεις σημειώνοντας πως η αντίδραση της διαπλοκής του θυμίζει τη λυσσαλέα αντίσταση των Γερμανών στη Μάχη των Αρδεννών, Αλλά, όπως και τότε, έτσι και τώρα, είναι το κύκνειο άσμα τους, σημείωσε.

Το θέμα που απασχολούσε περισσότερο τους βουλευτές ήταν αυτό των σχέσεων με την Εκκλησία. «Το μέτωπο είναι… αρραγέστατο», σημείωνε κυβερνητική πηγή, που έδωσε το «παρών» στη συζήτηση του πρωθυπουργού με τους βουλευτές. Ο Αλ. Τσίπρας φέρεται επίσης να εξήρε το ρόλο που έπαιξε ο Π. Καμμένος στην προχθεσινή συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, καθώς συνέβαλε αποφασιστικά στο να λιώσουν οι… πάγοι.
Περισσότερο αναλυτικός ήταν στο ζήτημα της οικονομίας:
επανέλαβε, έτσι, την εκτίμησή του ότι δε θα συναντήσει δυσκολίες το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης και τούτο γιατί τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες δεν επιθυμούν νέα κρίση για τους δικούς τους λόγους σημειωτέον. Η Γερμανία και η Γαλλία γιατί έχουν εκλογές, και η Ιταλία γιατί έχει δημοψήφισμα. Δεν θα έχουν προσχήματα, όσοι αντιτίθενται στη ρύθμιση του χρέους, υποστήριξε ακόμη.

Για το …αγκάθι της επόμενης αξιολόγησης, τα εργασιακά, άποψη της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο θέτει κάποια όρια. Όμως, ο άμεσος κυβερνητικός στόχος, κατά τον πρωθυπουργό, είναι η ένταξη στο QE, θέμα στο οποίο θα υπάρχει εξέλιξη ως τον Δεκέμβριο, εκτίμησε εξάλλου.
Και το οποίο είναι το… κλειδί εν πολλοίς για το ξεκλείδωμα των επενδύσεων. Είναι το αναγκαίο σήμα προς τους επενδυτές να διαθέσουν μέρος από τα λιμνάζοντα κεφάλαιά τους, είπε ο πρωθυπουργός επικαλούμενος και τις συναντήσεις που είχε με διεθνείς επενδυτές στη Νέα Υόρκη.

«Η λέξη… Μητσοτάκης δεν ακούστηκε στη συνάντηση;» ρωτήθηκε κυβερνητικό στέλεχος από το newpost.gr., και εκείνο το στέλεχος απάντησε ως εξής: 

«Ναι, όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ είναι αγχωμένος, γιατί ξέρει πως η κυβέρνηση δεν έχει μπροστά της  άλλα σκληρά μέτρα». 

Αντιθέτως αναφορά στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται πως έγινε, αλλά και για τον ανασχηματισμό…  τσιμουδιά!
Με τον Κώστα Ζουράρι στο πιάνο, τέλος, και στελέχη των δύο κομμάτων στο τραγούδι (Αλ. Φλαμπουράρης, Ελ. Κουντουρά, Χρ. Μαντάς κ.α.) ακούστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Κώστα Χατζή, ακόμη δε, και αντάρτικα τραγούδια.  

 


σχετικα αρθρα