Με τον ευρωπαίο επίτροπο Φιλ Χόγκαν, αρμόδιο για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη συναντήθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον οποίο συμφώνησαν για την ευέλικτη εφαρμογή της κοινής αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου και ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Στο πλαίσιο της επαφής του Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Χόγκαν, συμφωνήθηκαν η ευέλικτη εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, η αύξηση του προϋπολογισμού ενίσχυσης των μικρών νησιών του Αιγαίου, καθώς και η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης – Γεωγραφικών Ενδείξεων της χώρας μας.

Ο Πρωθυπουργός, από την πλευρά του, επεσήμανε πως η Ελλάδα προχωρά στην αναδιοργάνωση του μοντέλου αγροτικής παραγωγής με επίκεντρο τις υγιείς συνεταιριστικές επιχειρήσεις και τις οργανώσεις παραγωγών, και ζήτησε από την ΕΕ να ενισχύσει χρηματοδοτικά αυτή την προσπάθεια, υπενθυμίζοντας τα θετικά αποτελέσματα που ήδη παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, καθώς και τους υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης πόρων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά  και Επενδυτικά Ταμεία.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να συνδράμει χρηματοδοτικά και με ευνοϊκούς όρους στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.