«Ήμουν ένας από τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, γιατί το Σύνταγμα αφορά την κοινωνία», τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε:

Αυτή τη στιγμή ανοίγουμε διάλογο με την κοινωνία, τα κόμματα και τους επιστημονικούς φορείς. Μέσα από έναν τέτοιο δημοκρατικό διάλογο θα πρέπει να βρεθούν συναινέσεις. Είναι λάθος να πάμε σε μια τέτοια διαδικασία χωρίς συγκλίσεις. Ας μην τορπιλίζουμε το κλίμα όσον αφορά το Σύνταγμα.

«Ή θα ανοίξουμε τον διάλογο με την κοινωνία για το Σύνταγμα ή θα κάνουμε δημοκρατία των ελίτ», επεσήμανε και εξαπέλυσε επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας:

Με εντυπωσίασε ο Βενιζέλος, μα τόσο μίσος κατά του Τσίπρα; Έλεος. Ο βαθύτατα σκεπτόμενος, δημοκράτης Βενιζέλος παλεύει το δικαίωμα του λαού να συμμετέχει στη συζήτηση για το Σύνταγμα;

Σχολιάζοντας τη χθεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε πως «εκείνοι που διεκδικούν δικαιώματα πρέπει να είναι σε εγρήγορση» και πρόσθεσε:

Τα νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί μια πελώρια αφαίμαξη και από οικονομικής πλευράς οικονομικής και από πλευράς στελέχωσης. Επί πέντε χρόνια, άνθρωποι επισπεύδουν τη συνταξιοδότησή τους, χωρίς να επιτρέπεται η στελέχωση των νοσοκομείων. Έχουμε αρχίσει την πρόσληψη προσωπικού, αλλά για να πάρεις έναν γιατρό στα νοσοκομεία χρειάζονται δύο χρόνια. Οι μισθοί στα νοσοκομεία είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο

«Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη. Όλοι πλέον φωνάζουν ότι πρέπει να γίνει ρύθμιση του χρέους, είναι κομβικό σημείο», είπε σε άλλο σημείο ο υπουργός Εσωτερικών.