Σε συμφωνία πως διαφωνούν όχι μόνο για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη δημοπράτηση των αδειών για τις τηλεοπτικές συχνότητες αλλά και τα ίδια τα αποτελέσματά της, προχώρησαν στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Συγκεκριμένα η ηλεκτρισμένη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κυριαρχήθηκε από αντεγκλήσεις και υπονοούμενα για τις σχέσεις του πολιτικού κόσμου με επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης. 

Ο υπουργός Επικρατείας εμφανίστηκε υπερήφανος για τον διαγωνισμό χαρακτηρίζοντας «νίκη για τη δημοκρατία» την ολοκλήρωσή του. «Δεν είναι καλό για οποιαδήποτε κυβέρνηση να υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα που θα νιώθουν ότι το δημόσιο συμφέρον παρακάμπτεται ενώπιων της εξυπηρέτησης των δικών τους συμφερόντων», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «στην Ελλάδα έχει συντελεστεί μια αεροπειρατεία! Είχε υποκλαπεί ο αέρας της χώρας, από επιχειρηματίες. Σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα πήραν το δίκτυο κεραιών και να έχουν οι ίδιοι άνθρωποι και τη παραγωγή περιεχομένου. Αυτή η αεροπειρατεία είναι που σπάει και μπαίνουν κανόνες για όλους. 

Ακόμα, αναφερόμενος στις καταγγελίες του κ. Κοντομηνά δήλωσε αποφασισμένος να μη κάνει πίσω και να μην υπαναχωρήσει από τις τηλεοπτικές όπως είπε πιέσεις. «Τα περί επιρροής δικής μας σε καναλάρχες δεν έχουν τεκμηριωθεί! Ο κ. Κοντομηνάς, συμμετείχε στη διαδικασία δεν κατέστη υπερθεματιστής και από την επομένη το κανάλι ξεκίνησε να με καθυβρίζει. Μέσα σε αυτό ήταν και το περιστατικό με τις περούκες! Ο επιχειρηματίας έχει κάνει την επιλογή επειδή ατύχησε στο διαγωνισμό, είμαι σίγουρος ότι έχει κάνει επαφές με επιχειρηματίες για να δει το μέλλον του τηλεοπτικού του σταθμού. Να μας εξηγήσει η ΝΔ γιατί κάθε φορά που βήχει ένας καναλάρχης παθαίνει πνευμονία», δήλωσε με νόημα. 

Για τις δε καταγγελίες περί σχέσης με τον κ. Καλογρίτσα, ο υπουργός υποστήριξε πως επιχειρήθηκε μέσω του επιχειρηματία να τραυματίσει το διαγωνισμό. « Οποιεσδήποτε σχέσεις και να είχε η κυβέρνηση με διαγωνιζόμενο, δεν υπήρχε περίπτωση να καμφθούν οι κανόνες», σημείωσε και υπερασπίστηκε την επιτροπή του διαγωνισμού λέγοντας πως είναι ανήθικο να «μπαίνουν στο στόχαστρο άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους». 

Στο αντίποδα η αντιπολίτευση άσκησε δριμύτατη κριτική τόσο στους δικούς του χειρισμούς όσο και συνολικά της κυβέρνησης.  Ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ, κατήγγειλε τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Καλογρίτσα, λέγοντας πως ο επιχειρηματίας έχει έρθει σε εκδηλώσεις του κόμματος, έχει προσωπικές και συγγενικές σχέσεις με υπουργούς, καθώς και ότι πήρε και διαγωνισμούς σε έργα οδικών δικτύων. «Ο κ. Καλογρίτσας δεν έγινε υπερθεματιστής γιατί παρά τις προσπάθειές σας να πάρει χωρίς χρήματα άδεια, δεν κατέστη δυνατό από την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ο κ. Καλογρίτσας ήταν το σχέδιο σας από την αρχή. Τσάκισε όμως το θέμα της Αττικής», είπε σε έντονο ύφος ο βουλευτής και πρόσθεσε: «Έχετε στήσει την επιτροπή και είναι διαβλητός ο διαγωνισμό». 

Ακόμα, κατηγόρησε τον υπουργό πως είναι εκπρόσωπος των συμφερόντων και σημείωσε πως δεν έλαβε απάντηση για τις καταγγελίες του κ. Κοντομηνά.
Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος σημείωσε πως η επιλογή των τεσσάρων αδειών δεν έχει ορθολογική εξήγηση καθώς το κυβερνητικό επιχείρημα περί περιορισμού της διαφημιστικής αγοράς καταρρίπτεται από το τεράστιο κόστος των τηλεοπτικών αδειών. 

Υπενθύμισε δε πως το πλαίσιο που λειτουργούσε ως τώρα στο τηλεοπτικό πεδίο στη χώρα, θεσπίστηκε το «βρώμικο» όπως είπε, 89’ με τη συμμετοχή του τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ενώ επιτέθηκε μάλιστα στον κ. Παππά με αφορμή απάντησή του λέγοντας «είστε ο εργολάβος της λάσπης!»