ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσλήψεις ατόμων με αναπηρία μέσω ΑΣΕΠ προαναγγέλλει ο Τσίπρας

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 7 Οκτωβρίου 2016, 14:34 / Ανανεώθηκε 7 Οκτωβρίου 2016, 15:19
Προσλήψεις ατόμων με αναπηρία μέσω ΑΣΕΠ προαναγγέλλει ο Τσίπρας
Facebook Twitter Whatsapp

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για την εισαγωγή στο δημόσιο ατόμων με αναπηρία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για την εισαγωγή στο δημόσιο ατόμων με αναπηρία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την απόδοση τιμής στα μέλη της παραολυμπιακής ομάδας που συμμετείχε και διακρίθηκε στους αγώνες του Ρίο, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε πως το επόμενο διάστημα θα έρθει στη Βουλή νομοθετική παρέμβαση που θα επιτάσσει το 15% των θέσεων που προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ, να καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία.

«Πριν από λίγους μήνες όταν φεύγατε για το Ρίο σας ευχήθηκα λέγοντας ότι μπροστά σε τέτοιες στιγμές εκφωνούμε στερεοτυπικές φράσεις. Τα λόγια δεν είναι ανακριβή ούτε λανθασμένα. Είναι σωστά. Είναι όμως ελλιπή . Δεν αρκούν τα λόγια για να αποτυπώσουν την μεγάλη προσπάθεια που κάνετε. Ούτε το δέος που νιώθει κάποιος από όλους τους υπολοίπους σαν κι εμάς αν σκεφτεί να βάλει τον εαυτό του στην δική σας θέση. Αν θα έβρισκε την δύναμη να φτάσει εδώ που φτάσατε. Αν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του σε αυτή την κατάσταση» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους παραολυμπιονίκες και προσέθεσε:

Εσείς αποδείξατε ότι η ζωή πάντα υπάρχει όταν οι άνθρωποι ονειρεύονται. Όταν σταματούν οι άνθρωποι να ονειρεύονται σταματά η ζωή. Όταν σταματά να αγωνίζεται για να πετύχει το όνειρο του. Εσείς δίνετε μαθήματα αγώνα πίστης δύναμης και ελευθερίας. Οι επιδόσεις στο Ρίο ήταν εξαιρετικές . Φέρατε 13 μετάλλια καταρρίπτοντας παγκόσμια ρεκόρ . Κυρίως με την βοήθεια συγγενών και προπονητών καταρρίψατε τα σύνορα ανάμεσα στον πόνο και την επιτυχία ανάμεσα στον φόβο και τον θρίαμβο την προκατάληψη και την αποδοχή.

Υπεθυμίζεται ότι το newpost.gr είχε προαναγγείλει από τον περασμένο Μάιο την ευνοική νομοθετική ρύθμιση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους κλπ διευκολύνοντας την πρόσβασή τους σε θέσεις μονίμων, αορίστου χρόνου αλλά και συμβασιούχων στο Δημόσιο.