Παραιτήθηκε από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, ο καθηγητής Πέτρος Παραράς, ένα 24ώρο μετά την επίσημη ανακοίνωση της σύνθεσης της Επιτροπής και τη συνάντηση των μελών της με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.  

Μετά την τοποθέτηση του κ. Παραρά στην Επιτροπή, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα της Βουλής, έκανε λόγο για ευτελισμό του Συντάγματος καταγγέλλοντας: «Συμπεριλάβατε τον κ. Παραρά. Το ξέρετε πως ήταν μέλος της επιτροπής εκλαΐκευσης του Συντάγματος της χούντας. Δεν ντραπήκατε; Ανακαλέστε τώρα».

Ο κ. Παραρά στην ανακοίνωσή παραίτησής του σημείωσε μεταξύ άλλων πως «δεν επιτρέπει σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό του ήθος» ενώ συμπλήρωσε ότι «Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα».

Συγκεκριμένα σημειώνει ο ίδιος: «Η αρμοδιότητα της, όπως εξειδικεύθηκε χθες, δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε νομικές γνώσεις και δη δημοσίου δικαίου, αφού θα συνίσταται προεχόντως στη διερεύνηση της κοινής γνώμης, με ακροάσεις θεσμών που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών και, γενικότερα, την επαφή με φορείς που εκφράζουν την κοινωνία, για την καταγραφή απλώς των απόψεών τους περί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος».

«Όμως, τα αντικείμενα αυτά δεν εμπίπτουν στον κύκλο των επιστημονικών μου δραστηριοτήτων οι οποίες κινούνται μόνο στο χώρο του δημοσίου δικαίου» σημειώνει, πριν απαντήσει και στις αιτιάσεις για το πρόσωπό του. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για «αήθεις και έωλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα.