Οι μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, Εφραίμ, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος, και Μεσσηνίας Χρυσόστομος, θα απαρτίζουν την Επιτροπή Διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας, όπως ορίστηκε σήμερα στην τέταρτη τακτική συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου.

Ο διάλογος θα αφορά το τρέχον πρόγραμμα σπουδών, προκειμένου αυτό να εξετασθεί και να αξιολογηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Εξάλλου, όπως αποφασίσθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, θα μετέχουν και ειδήμονες, για να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες.

Πάντως, η Ιεραρχία κρατά στάση αναμονής με τα Θρησκευτικά και θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της από τα αποτελέσματα του διαλόγου για τη διδασκαλία του μαθήματος.

Να σημειωθεί ότι υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίληςσε συνέντευξη του, δήλωσε «πως υπάρχει η επιδίωξη συνεννόησης με την Εκκλησία για τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος»  χαρακτηρίζοντας «μία πολύ θετική εξέλιξη» τη συνάντηση με την Ιεραρχία της Εκκλησίας. Σημείωσε, όμως, ότι με την Εκκλησία υπάρχει συνεννόηση αλλά όχι συναπόφαση.