Για την επόμενη μεγάλη μάχη στη Βουλή που θα δοθεί τo απόγευμα της Δευτέρας, ετοιμάζονται στην οδό Πειραιώς. Πρόκειται για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, στην οποία όπως λένε τα στελέχη της ΝΔ, «σύρθηκε» ο κ. Τσίπρας από τον κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να έρθει ως απολογούμενος για τις τριγωνικές σχέσεις της κυβέρνησής  του, με υποψήφιους καναλάρχες και την Τράπεζα Αττικής.

Ήδη όπως σημείωναν τα ίδια στελέχη, ο «υπουργός-καναλάρχης», όπως τον χαρακτηρίζουν, Νίκος Παππάς, προσήλθε απολογούμενος την Παρασκευή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, χωρίς να δώσει απαντήσεις και χωρίς να πείσει τους πολίτες για τις προθέσεις του. Στη ΝΔ έχουν αποφασίσει ωστόσο να βάλουν στο ίδιο κάδρο τους κ. Τσίπρα και Παππά, αλλά και τον Πάνο Καμμένο, για ένα ζήτημα, που όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, έχει καταλήξει σε κόλαφο για την κυβέρνηση.

Αν και στη ΝΔ έχουν καταλήξει ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει υπό το βάρος της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας και της υπερφορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της διαπλοκής και της διαφθοράς, καθώς σχετίζεται άμεσα με την ίδια την ουσία της Δημοκρατίας και με την κανονικότητα στη χώρα. Στο πεδίο αυτό εντάσσουν από την οδό Πειραιώς και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται έντονα προβληματισμένος με τις προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου να ελέγξει τους δικαστικούς και για το λόγο αυτό, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης παρενέβη ο ίδιος, έπειτα από τις δηλώσεις του προέδρου του ΣτΕ Νικόλαου Σακελλαρίου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, για τον τρόπο που θα πρέπει να λαμβάνουν τις αποφάσεις τους οι δικαστές, αλλά και για τα μισθολογικά τους.

«Η ΝΔ είναι ένα θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο τον οποίον οδηγείται η χώρα. Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε εκτροπή από τις επιταγές του Συντάγματος. Η ΝΔ θα εξακολουθεί να υπερασπίζεται το Κράτος Δικαίου σε αυτήν τη χώρα, όπως οικοδομήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες», διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσει πιο έντονα να ζητά εκλογές, «για να μπορέσουμε επιτέλους να ξαναβάλουμε τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση», όπως θα αναφέρει χαρακτηριστικά.