Στη Μόσχα για την προετοιμασία της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, που θα γίνει στις αρχές Νοεμβρίου στην Αθήνα, βρεθηκε ο Δημήτρης Μάρδας.

Σε συνέντευξή του στο Sputnik Express, ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «μεθοδεύεται η ολοκλήρωση τριών συμφωνιών με θέμα μεικτές επιχειρήσεις Ρώσων και Ελλήνων στον χώρο των τροφίμων. Αυτό είναι κάτι το οποίο το είχαμε και σε συνεργασία με το γραφείο του πρωθυπουργού, και τελικά ολοκληρώνεται αυτή η διαδικασία με πολύ μεγάλη επιτυχία».

Επίσης, ο κ. Μάρδας σημείωσε πως «μια νέα σκέψη -που την είχαμε σκεφτεί πέρσι, αλλά λόγω της πτώσης του ρωσικού αεροπλάνου την παγώσαμε- είναι μια τουριστική περιοδεία από το Σότσι -με πλοίο- να φτάνει στην Κωνσταντινούπολη και από κει να πηγαίνει προς τη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή να επισκέπτεται το Βυζάντιο σε γενικές γραμμές ο επισκέπτης. Και στο βαθμό που είναι δυνατόν να οργανωθεί και επίσκεψη προς το 'Αγιο Όρος. Η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή, μπορεί να συνδυαστεί και με τουριστική επίσκεψη στη Χαλκιδική, και από εκεί οι άντρες να συνεχίσουν λίγο στο 'Αγιο Όρος».

«Οι Ρώσοι δείχνανε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προς ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ και τα λοιπά, αυτό είναι μια δική τους στρατηγική. Το ενδιαφέρον το δικό μας είναι να επεκταθεί η επενδυτική ρωσική δραστηριότητα στους χώρους της βιομηχανίας πιο συγκεκριμένα- γιατί σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες και τον τουρισμό εκεί πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον. Να επεκταθούν σε κάποιους χώρους όπου παλιότερα δεν συμμετείχαν. Παραδείγματος χάρη, αυτές οι τρεις μεικτές επιχειρήσεις είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Συζητήσαμε επίσης και μια άλλη επένδυση ενδιαφέρουσα, η οποία μπορεί να γίνει στην Ελλάδα, που αν και αυτό εδώ ολοκληρωθεί τότε καταλαβαίνετε ότι κάνουμε άλλο ένα βήμα προς την κατεύθυνση να μπορούν να έρθουν οι Ρώσοι επενδυτές στον χώρο της βιομηχανίας, επενδύοντας σε όποιο κλάδο της αρεσκείας τους. 'Αρα δεν θα υπάρχει μόνο ενδιαφέρον για τις προς ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ ή οτιδήποτε επιχειρήσεις ανήκουν στο Δημόσιο», πρόσθεσε ο υφυππουργός Εξωτερικών.