Σε συνεχείς περιοδείες σε όλη την Ελλάδα έχει επιδοθεί η ΝΔ το τελευταίο διάστημα, με κεντρικό στόχο να μεταδώσει τη «Συμφωνία Αλήθειας» της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλους τους Έλληνες, με ευθύνη του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη.

Η στρατηγική του κόμματος έχει επικεντρωθεί αφενός στις παραγωγικές τάξεις, «την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην Πειραιώς, και αφετέρου τους ανθρώπους που έχει πλήξει βάναυσα η κρίση.

Στελέχη της Πειραιώς επισημαίνουν στο newpost.gr, ότι στη ΝΔ «δεν επαναπαυόμαστε στην δημοσκοπική υπεροχή της Ν.Δ.. Δεν αρκεί να κερδίσουμε τις εκλογές – πράγμα που θα γίνει όποτε κι αν διεξαχθούν, αλλά να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική και να βγάλουμε τη χώρα από την παρακμή».

Σε αυτό το πλαίσιο, η ηγετική ομάδα έχει συγκροτήσει ένα πρόγραμμα επισκέψεων το οποίο ξεκίνησε με αφορμή την επίσκεψη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στους 15 νομούς της Μακεδονίας. Ακολούθησε την προηγούμενη εβδομάδα το οδοιπορικό της ΝΔ στην Πελοπόννησο και την ερχόμενη εβδομάδα έχει σχεδιαστεί περιοδεία στη Στερεά Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, στελέχη της ΝΔ, θα επισκεφθούν περισσότερες από 20 πρότυπες αγροτικές συνεταιριστικές μονάδες στους 5 νομούς της Στερεάς Ελλάδας, περισσότερα από 5 τμήματα ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά ιδρύματα, περισσότερες από 15 μονάδες καινοτομίας και επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο της νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Παράλληλα, σε συνέχεια των ανοικτών συζητήσεων της περασμένης εβδομάδας με αγρότες και κτηνοτρόφους των νομών Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Θεσπρωτίας, Άρτας και Ιωαννίνων για θέματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, έχει προγραμματιστεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ανοικτή συζήτηση– εκδήλωση της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων στον Αλμυρό, με την παρουσία στελεχών του Κόμματος και του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής.

«Χτίζουμε τη Συμφωνία Αλήθειας με τους ανθρώπους της υπαίθρου. Ανοίγουμε έναν εποικοδομητικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις προοπτικές ανάδειξής του σε καθοριστικό παράγοντα ανάκαμψης. Καταθέτουμε σε κάθε μας συνάντηση τις κοστολογημένες προτάσεις μας χωρίς ίχνος υπερβολής», επισημαίνουν στο newpost.gr, στελέχη του κόμματος.