Επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να διχάζει οριζόντια και κάθετα την κοινωνία, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη προτείνει την εθνική συνεννόηση, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με τον νέο γραμματέα της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του κόμματος Χρήστο Παπαδούλη, ο κ. Χρηστίδης είπε ότι είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει τη χώρα σύντομα σε εκλογές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ταυτόχρονα παρατήρησε πως η χώρα βγαίνει κάθε φορά περισσότερο ζημιωμένη με τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σε ότι αφορά το Συμβούλιο της Επικρατείας ο κ. Χρηστίδης σημείωσε ότι είναι "ακατανόητο" να μην συνεδριάζει για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Επισήμανε ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να επιτελέσει τον ρόλο της, χωρίς δηλώσεις και χωρίς να επηρεάζεται από το "κοινωνικό κλίμα".

Σχετικά με την υπόθεση της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς παρατήρησε πως όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε να "τα τινάξει όλα στον αέρα". Πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη απευθύνουν μια διαρκή πρόσκληση προς τον ελληνικό λαό υπογραμμίζοντας πως "η κεντροαριστερά δεν αρχίζει και τελειώνει στα ψέματα που είπε και συνεχίζει να λέει ο κ. Τσίπρας".

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η επαφή με τους πολίτες και προς την κατεύθυνση αυτή θα γίνουν θεματικές εκδηλώσεις και παρεμβάσεις και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Επιδίωξη είναι η μέγιστη δυνατή ανανέωση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και η συμμετοχή σε όλες τις εκλογικές μάχες στους μαζικούς χώρους με άνοδο των ποσοστών.

Ο κ. Παπαδούλης σημείωσε ότι από τα 11 μέλη της νέας Ν.Ε. τα 9 δεν είχαν συμμετοχή στο παρελθόν σε κανένα κομματικό όργανο.