current views are: 5

9 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση08:06

Τουρκικά υποβρύχια σε ολόκληρο το Αιγαίο

Ανεξέλεγκτη δράση τουρκικών υποβρυχίων σε σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο τον Σεπτέμβριο και μέρος του Οκτωβρίου, καταγγέλει στο ΝΑΤΟ η Αθήνα, σύμφωνα με την Καθημερινή.
 

Δημοσίευση 08:06’

Ανεξέλεγκτη δράση τουρκικών υποβρυχίων σε σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο τον Σεπτέμβριο και μέρος του Οκτωβρίου, καταγγέλει στο ΝΑΤΟ η Αθήνα, σύμφωνα με την Καθημερινή.
 

Ανεξέλεγκτη δράση τουρκικών υποβρυχίων σε σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο τον Σεπτέμβριο και μέρος του Οκτωβρίου, καταγγέλει στο ΝΑΤΟ η Αθήνα, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τρία υποβρύχια του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού είχαν δεσμεύσει και κινήθηκαν σε εκτεταμένες περιοχές γύρω από τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, την Κάρπαθο, το Καστελόριζο και βόρεια της Κρήτης. 

Η χώρα μας υπέβαλε πριν από λίγες μέρες υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τη στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ.

Η δράση των υποβρύχιων στον ελληνικό βυθό και την υφαλοκρηπίδα, οι υπερπτήσεις και οι τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις αμφισβήτησης των διεθνών συνθηκών που έχουν καθορίσει τον χάρτη της περιοχής περιγράφονται από τις ελληνικές διπλωματικές και στρατιωτικές αρχές προς το ΝΑΤΟ ως ενέργειες που προκαλούν κλιμάκωση και ενδεχόμενη αστάθεια.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, από το ΓΕΕΘΑ υπήρξαν εισηγήσεις να επιδοθεί διάβημα επί τούτου, ακόμη και ως το επίπεδο του γενικού γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, έξι ελληνικά υποβρύχια κινούνταν, έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, προκειμένου να επισημάνουν δια της παρουσίας τους την κυριαρχία της Ελλάδας στον χώρο.


σχετικα αρθρα