Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς την «κυβέρνηση με σύμβαση έργου» και ασκώντας σκληρή κριτική στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής. «Το μεσοπρόθεσμο είναι ένα σχέδιο μη βιώσιμο. Έχει ήδη προσκρούσει στις εσωτερικές του αντιφάσεις αλλά κυρίως στη λαϊκή αντίδραση. Αυτή η κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μακροημερεύσει. Είναι κυβέρνηση με σύμβαση έργου. Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που το Μεσοπρόθεσμο περάσει από την Βουλή, η εφαρμογή του πολύ δύσκολα θα προχωρήσει. Η κοινωνία ξέρει ότι πρόκειται για έναν νέο οδικό χάρτη, καταστροφικό και καταδικασμένο στην αποτυχία, που προωθείται μετά την χρεοκοπία του πρώτου Μνημονίου», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας.

«Μεσοπρόθεσμο ίσον χρεοκοπία» ανέφερε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως «είναι θέμα χρόνου η επιμονή σε αυτή την πολιτική να οδηγήσει εκτός από τη χρεοκοπία του απλού κόσμου και στην οικονομική χρεοκοπία».

«Το ευρωπαϊκό μοντέλο βρίσκεται σε αδυναμία απέναντι στην βαθειά οικονομική κρίση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και τόνισε πως «δεν μπορεί να την διαχειριστεί, και οι χώρες έρχονται η μια μετά την άλλη αντιμέτωπες με το πρόβλημα του χρέους. Ο μόνος δρόμος επιβίωσης για την Ευρώπη, είναι μια μεγάλη ανατροπή που θα σημάνει τη χειραφέτηση από τις Αγορές, και την αλλαγή πολιτικής, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση».

Σχολιάζοντας τις προτάσεις για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» ο κ.Τσίπρας ανέφερε πως «οι δυνάμεις του Μνημονίου, που κυβέρνησαν διαδοχικά τον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες, πολιτικά είναι καμένες. Είτε τα βρουν είτε όχι. Εμείς, θεωρούμε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι ένας καινούριος συνασπισμός εξουσίας, που πρώτα από όλα θα εκφράζει και θα εκπροσωπεί κοινωνικά συμφέροντα».