Μάχη σε επίπεδο αρχηγών θα γίνει τη Δευτέρα στη Βουλή, στη συζήτηση για τη διαπλοκή. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, θα δώσει... διευθύνσεις και ονόματα, ενώ θα ανφερθεί και στα δάνεια της τράπεζας Αττικής. Από την άλλη πλευρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ξεκαθαρίσει ότι η η παράταξή του θα είναι «το θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγείται η χώρα και δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε εκτροπή από τις επιταγές του Συντάγματος». 

Η "γραμμή" Τσίπρα

Διευθύνσεις και ονόματα αναμένεται να δώσουν αύριο στην κοινοβουλευτική συζήτηση για τη διαπλοκή ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που θα είναι και αυτοί που θα σηκώσουν το φορτίο από την πλευρά της κυβέρνησης. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε ακαριαία την πρόταση του προέδρου της ΝΔ για συζήτηση στη Βουλή έχει καλλιεργήσει αυξημένες προσδοκίες στην πλειοψηφία για αποκαλύψεις, δεν είναι ωστόσο σαφές ως τώρα αν θα ακουστούν και νέα ονόματα.

Τα γαλαζοπράσινα απλήρωτα δάνεια και δη από την τράπεζα Αττικής, οι επί δεκαετίες αναρχία στο τηλεοπτικό τοπίο καθώς και οι παρεμβάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων στο έργο της δικαιοσύνης είναι σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη μερικά από τα θέματα τα οποία θα αναδείξουν αύριο ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του.

Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην αυριανή συζήτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει ότι η η παράταξή του θα είναι «το θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγείται η χώρα και δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε εκτροπή από τις επιταγές του Συντάγματος». 

Ως υπονομευτή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, από την οδό Πειραιώς, φωτογραφίζουν προσωπικά τον κ. Τσίπρα, υπενθυμίζοντας ότι στη ΔΕΘ, είχε επιχειρήσει μια ωμή και χωρίς προηγούμενο παρέμβαση, όταν σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, είχε απαντήσει οτι το αποκλείει.

Μάλιστα στη ΝΔ, μιλούν για σοβαρές δυσλειτουργίες, περίεργες μεθοδεύσεις και απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις, με αφορμή και το γεγονός της παραίτησης των δύο αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, εκφράζοντας τη διαφωνία τους για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση, σχετικά με την ματαίωση – αναβολή της συνεδρίασης για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Για την αυριανή συζήτηση τα γαλάζια στελέχη λένε, οτι ο κ. Τσίπρας «σύρθηκε»  από τον κ. Μητσοτάκη, για να προσέλθει και ο ίδιος απολογούμενος για «τις τριγωνικές σχέσεις της κυβέρνησής του, με υποψήφιους καναλάρχες και την Τράπεζα Αττικής».