Υπενθυμίζοντας διαρκώς στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι προσέρχεται στη Βουλή όχι ως κατήγορος αλλά ως κατηγορούμενος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει έτοιμος για όλα κατά τη σημερινή αντιπαράθεση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει να εμφανιστεί, κατ' αρχήν, θεσμικός, όπως άλλωστε έπραξε και στην πρόσφατη προ ημερησίας συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την Παιδεία, όταν και παρουσίασε αναλυτικά το γαλάζιο σχέδιο για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Υπό την έννοια αυτή, θα εστιάσει στο πώς πατάσσεται η διαπλοκή (με παρεμβάσεις σε πολιτικό, θεσμικό επίπεδο και επιτάχυνση της δικαιοσύνης) και την ίδια στιγμή θα αναδείξει πως ο Αλέξης Τσίπρας αντί να την πατάξει ρίχνει νερό στο μύλο της διαπλοκής με αποτέλεσμα να στήσει μια νέα διαπλοκή χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα.

Ο κ. Μητσοτάκης, ευλόγως, θα επικεντρωθεί και στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, επιστρέφοντας το περίφημο επιχείρημα του Πρωθυπουργού για το «τρίγωνο» της διαπλοκής (κόμματα – τράπεζες – ΜΜΕ) σημειώνοντας ότι αυτό επιχείρησε η κυβέρνηση στο ζήτημα της άδειας προς τον κ. Καλογρίτσα. Με προσεκτικές διατυπώσεις, ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει και ζήτημα διαπλοκής στη δικαιοσύνη, με πλέον πρόσφατο παράδειγμα τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων. 

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, το επιτελείο της Πειραιώς ετοιμάζεται και για μάχη στη... λάσπη. Στη Ν.Δ. θεωρούν βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας θα ακολουθήσει τη γραμμή της ανάδειξης των προβλημάτων της μεταπολίτευσης (40 χρόνια ΠΑΣΟΚ – ΝΔ), όπως άλλωστε επιχείρησε να πράξει και στην πρόσφατη ομιλία του για την Παιδεία ενώ δεν θα λείψουν και τα προσωπικά κτυπήματα προς τον κ. Μητσοτάκη. Στην Πειραιώς κατέγραψαν τις αιχμές Καμμένου, προ ημερών, σχετικά με το θέμα Siemens και αναμένουν εάν στο χορό αυτό θα μπει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ή εάν θα αφήσει τον εταίρο του να κάνει τη... «βρώμικη δουλειά».

Οι επιτελείς της Ν.Δ. εμφανίζονται βέβαιοι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει απαντήσεις για όλα και τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί στον Πρωθυπουργό (σ.σ. Όπως έπραξε προ ημερών όταν υπενθύμισε δηκτικά στον κ. Τσίπρα ότι για τα παιδιά του επιλέγει ιδιωτικά σχολεία), πλην όμως επιμένουν ότι βασική επιδίωξη του Προέδρου του κόμματος είναι, και σε αυτή τη συζήτηση, να αφήσει το στίγμα μίας εντελώς διαφορετικής πολιτικής πρότασης για την έξοδο της Ελλάδας όχι μόνον από την οικονομική αλλά και από τη θεσμική κρίση.