Με διαφορετική στρατηγική αναμένεται να κινηθούν Τσίπρας - Μητσοτάκης στην σημερινή συζήτηση για τη διαφθορά στη Βουλή, που αναμένεται ιδιαίτερα έντονα, με τον πρώτο να ανακινεί τις ''παλιές και νέες αμαρτωλές'' ιστορίες διαπλοκής και με τον δεύτερο να επικεντρώνει την ρητορική του τόσο στην καινούρια διαπλοκή της Αριστεράς, όσο και στις τηλεοπτικές άδειες. 

'Όπως είχε γράψει το newpost, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να  φέρει τον Κ. Μητσοτάκη σε θέση απολογούμενου στη συζήτηση περί διαπλοκής, επικαλούμενος παλιές, νεότερες αλλά και προσωπικές ιστορίες…

Οι παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από τις προηγούμενες «γαλάζιες» κυβερνήσεις αλλά και οι σημερινές απόπειρες παρέμβασης από πρόσωπα που σχετίζονται με την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι –κατά την κυβέρνηση- ένα από τα βασικά θέματα προς συζήτηση. «Υπήρχαν στο παρελθόν πολύκροτες υποθέσεις που συγκαλύφθηκαν…», αναμένεται να πουν ο πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος.

Η Ζήμενς είναι, επίσης, ένα χωριστό, όσο και ξεχωριστό, κεφάλαιο, με το οποίο θα επιχειρηθεί να πληγεί το προσωπικό κύρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στο ''μενού'' έρχεται να προστεθεί και η δανειοδότηση του ''Κήρυκα Χανίων'' με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να έχει, ήδη, προειδοποιήσει ότι θα ακουστούν ονόματα σήμερα στο Κοινοβούλιο. 

Την ίδια στιγμή, επ’ αφορμή των αποκαλύψεων που έχουν γίνει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε μέσα ενημέρωσης και κόμματα, η πλειοψηφία φαίνεται πως έχει συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια της για κάποια «θαλασσοδάνεια»: για το πώς τα πήραν κάποιοι, με ποιες εγγυήσεις, αν τα αποπλήρωσαν και πώς εν τέλει απήλλαξαν από τυχόν ποινικές ευθύνες τα τραπεζικά εκείνα στελέχη που είχαν χορηγήσει τα επίμαχα δάνεια.

Οι τηλεοπτικές άδειες, θα αποτελέσουν, φυσικά κυρίαρχο στοιχείο της ομιλίας του πρωθυπουργού, αλλά και τονυ Νίκου Παππά, οι οποίοι θα επικεντρωθούν τόσο στην τάξη που μπαίνει στο τηλεοπτικό τοπίο, όσο και στα σημαντικά κέρδη για τα δημόσια ταμεία.

«Έτοιμος για όλα» ο Μητσοτάκης στη Βουλή

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει έτοιμος για όλα κατά τη σημερινή αντιπαράθεση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε το newpost.gr, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει να εμφανιστεί, κατ' αρχήν, θεσμικός, όπως άλλωστε έπραξε και στην πρόσφατη προ ημερησίας συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την Παιδεία, όταν και παρουσίασε αναλυτικά το γαλάζιο σχέδιο για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Μητσοτάκη να εστιάζει στο πώς πατάσσεται η διαπλοκή (με παρεμβάσεις σε πολιτικό, θεσμικό επίπεδο και επιτάχυνση της δικαιοσύνης) και την ίδια στιγμή θα αναδείξει πως ο Αλέξης Τσίπρας αντί να την πατάξει ρίχνει νερό στο μύλο της διαπλοκής με αποτέλεσμα να στήσει μια νέα διαπλοκή χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα.

Ο αρχηγός της ΝΔ θα επικεντρωθεί, επίσης, και στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, επιστρέφοντας το περίφημο επιχείρημα του Πρωθυπουργού για το «τρίγωνο» της διαπλοκής (κόμματα – τράπεζες – ΜΜΕ) σημειώνοντας ότι αυτό επιχείρησε η κυβέρνηση στο ζήτημα της άδειας προς τον κ. Καλογρίτσα.

Αναμένεται, δε, να θέσει και ζήτημα διαπλοκής στη δικαιοσύνη, με πλέον πρόσφατο παράδειγμα τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων.