Τριμερή σύσκεψη μεταξύ ιδιοκτητών καναλιών, παλαιών και νέων, εργαζόμενων και κυβέρνησης πρότεινε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με εκπροσώπους των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης που μαζί με άλλου εργαζόμενους πραγματοποίησαν νωρίτερα διαμαρτυρία στο Μαξίμου και στη Βουλή.

Ο Ν. Παππάς συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) και της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος (ΕΤΙΤΒΕ) και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είπε στους τεχνικούς ότι τώρα πραγματοποιείται η μετάβαση σε βιώσιμα τηλεοπτικά σχήματα, καθώς η μέχρι τώρα εικόνα ήταν τηλεοπτικά σχήματα με συνεχώς μειούμενες θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα αυξανόμενη υπερχρέωση.

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αίτημα το οποίο εξετάζεται από την κυβέρνηση, όπως τους ενημέρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Όπως αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των συγκεντρωμένων μετά από πρόταση του κ. Καλφαγιάννη η ΕΡΤ θα εξετάσει απορρόφηση ορισμένων ανέργων.

Νωρίτερα εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή καταγγέλλοντας «μαύρο». και βασικό αίτημα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς και τη σταθερή και μόνιμη εργασία με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.