Την αντίθεσή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, κάνοντας λόγο για μία «αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης» που δημιουργεί ολιγομονοπωλιακές συνθήκες  στην τηλεόραση εξέφρασε ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με αφορμή τη σημερινή διαμαρτυρία τεχνικών και δημοσιογράφων.

«Οι τεχνικοί και οι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται για το αυτονόητο. Κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους λόγω μίας αυθαίρετης απόφασης της κυβέρνησης για τέσσερις άδειες και δημιουργία ολιγωπολιακών συνθηκών στο χώρο της τηλεόρασης», δήλωσε σχετικά  ο Θ. Θεοχαρόπουλος και συνέχισε:

Τάσσομαι σθεναρά απέναντι στο να πέσει μαύρο σε βιώσιμους τηλεοπτικούς σταθμούς από μια λαθεμένη απόφαση της κυβέρνησης, όπως αντιτάχθηκα και στο μαύρο της ΕΡΤ που προκάλεσε η ΝΔ αντί της ουσιαστικής αναδιάρθρωσης.

«Λύση στα αδιέξοδα της χώρας δεν είναι ούτε η κοινωνική αναλγησία ούτε ο κοινωνικός αυτοματισμός. Επιτέλους να δώσει λύση ο κ. Τσίπρας και να μην συνεχίζει η κυβέρνηση να μένει εγκλωβισμένη σε ένα ολέθριο λάθος», κατέληξε.