current views are: 6

10 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση13:38

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Είστε παιδί της διαπλοκής – Σας φοβίζει η λαϊκή βούληση (Βίντεο)

Ολομέτωπη επίθεση στην αξιωματικής αντιπολίτευση, το «μιντιακό» σύστημα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά, εξαπέλυσε από το Βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός.

Δημοσίευση 13:38’

Ολομέτωπη επίθεση στην αξιωματικής αντιπολίτευση, το «μιντιακό» σύστημα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά, εξαπέλυσε από το Βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός.

Ολομέτωπη επίθεση στην αξιωματικής αντιπολίτευσης, το «μιντιακό» σύστημα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά, εξαπέλυσε από το Βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για πρόσωπα, επιτέθηκε στους καναλάρχες, άνοιξε μέτωπα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω. «Νομίζετε ότι θα φοβηθώ από κάτι τέτοια; Ότι θα κάνω πίσω; Ε δεν θα κάνω πίσω! Γιατί εμάς δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν», δήλωσε αναφερόμενος σε όσα γίνονται με τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ πως «τρέχει» πίσω από χρεοκοπημένους καναλάρχες και εκδότες, κάνοντας λόγο για «μια διαρκή απόπειρα μεταμοντέρνας μορφής πραξικοπήματος, με όπλα το ψεύδος τη συκοφαντία και τη προπαγάνδα».

«Ποια είναι τα δικά σας βιώματα κ. Μητσοτάκη; Όταν ήμουν στις καταλήψεις, εσείς ξεκινάγατε τα πολιτικά σας βήματα υπό την αρωγή του Χριστοφοράκου και της Siemens», είπε και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανέβει στο βήμα και να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχει ή όχι σκάνδαλο Siemens.  « Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων, εσείς είστε της Siemens και της διαπλοκής», δήλωσε μέσα σε χειροκροτήματα από τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Διεξάγεται ένας πόλεμος. Από τη μια μεριά οι δυνάμεις της διαφθοράς που χρεοκόπησαν τη χώρα και παλεύουν για τη παλινόρθωση του παλιού συστήματος. Από την άλλη βρίσκονται οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας που με αυτές θέλει να είναι η κυβέρνηση. Που παρά το χάος προσπαθούμε να βάλουμε τάξη στο τόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε με νόημα: «Κάθε Έλληνας γνωρίζει ότι αυτή μπορεί να είναι και η τελευταία ευκαιρία για το τόπο μας. Είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από τη κόπρο της διαπλοκής».

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε πως έχει έρθει από το κρατίδιο της Βεστφαλίας, νέα λίστα 475 καταθετών από τράπεζα της κεντρικής Ευρώπης, προειδοποιώντας πως επειδή είναι του 2010, δεν υπάρχει παραγραφή του αδικήματος.

Για το κ. Καλογρίτσα, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ρωτήσει τον κ. Θεοδωρικάκο που είναι «συναίτεροι και συνεργάτες εδώ και χρόνια». « Αυτοί οι ογκόλιθοι κλείστηκαν επί τρεις ημέρες στα καμαράκια και στάλθηκε το μήνυμα ότι εδώ υπάρχει ο νόμος. Και δεν θέλω να πω εκείνο που είχατε πει για νταβατζιλίκι. Το νταβατζιλίκι τελείωσε!», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: « ο Κοντομηνάς αποκάλυψε σε εκπομπή που πήγε να φάει καμιά μακαρονάδα γιατί του έχουμε κόψει τη σύνταξη. Ο υπόδικος κ. Κοντομηνάς, για παράβαση καθήκοντος που έστελνε δημοσιογράφο κασκαντέρ να χρεώνουν το λογαριασμό του υπουργού Επικρατείας».

Για την τράπεζα Αττικής είπε πως έχει ευθύνες η ΝΔ για την επίμαχη περίοδο των δανείων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε σειρά παρεμβάσεων, όπως η τροπολογία που έβαλε στο αρχείο την υπόθεση Καλούδη με τις διώξεις σε τραπεζικά και πολιτικά στελέχη. Ακόμα, αναφέρθηκε και σε προσωπικό δάνειο του κ. Μητσοτάκη ύψους 300.000 ευρώ από τον Κήρυκα Χανίων και αναρωτήθηκε αν θα το αποπληρώσει, καθώς και σε τροπολογία του 2012 που δεν επέτρεπε στις τράπεζες να κατασχέσουν τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης. «Πήρανε 30 εκατ. ευρώ μέσα σε μια νύχτα! Αυτό κάνατε και έχετε το θράσος να έρχεστε εδώ και να μιλάτε!», είπε.

Για το ΠΑΣΟΚ, απευθύνθηκε στη κ. Γεννηματά και τη ρώτησε «τι έγινε με αυτά τα 16 εκατ. ευρώ»  που «βρέθηκαν» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. «Τι έγινε με αυτά τα λεφτά; Τα δώσατε για αποπληρωμή δανείων έκαναν φτερά ή έχουν κατασχεθεί και αυτά; Πείτε λοιπόν να μάθει κάτι ο ελληνικός λαός! Αυτά τα χρήματα δεν είναι κληρονομιά σας είναι χρήματα δανεισμένα από τράπεζες που ανήκουν στον ελληνικό λαό!», αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στη κ. Γεννηματά.

Η δευτερολογία

Στη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε σε τίποτα. «Αντίθετα φέρνει στη Βουλή συκοφαντίες κίτρινων φυλλάδων», είπε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «θυμήθηκε την περιβόητη ιστορία για το Πόθεν έσχες των κ.κ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη».

Πρόσθεσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομίας και Επικρατείας αθωώθηκαν από την επιτροπή της Βουλής με τη σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ. Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της Ν.Δ. για «λάσπη στον ανεμιστήρα», αλλά και ότι αναμασά τα επιχειρήματα των καναλαρχών.

Απαντώντας στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ο πρωθυπουργός υποστήριξε:

Ποια ήταν η παρέμβασή μας στη δικαιοσύνη; Ότι βγήκα και είπα ότι πιστεύω πως ο νόμος είναι συνταγματικός και δεν θα εκπέσει. Αυτή η φράση ακολουθήθηκε με τη φράση πως θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Εσείς είχατε πει ακριβώς τα ίδια και χειρότερα στη συνέντευξή σας στον ΣΚΑΪ. Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε μία απόπειρα bulling στους δικαστικούς λειτουργούς. Αλλά οι δικαστικοί λειτουργοί δεν θα επηρεαστούν από αυτό. Με κατηγορήσατε ότι μας επισκέφτηκαν οι δικαστικοί. Δεν γνωρίζετε πως τα μισθολογικά των δικαστικών είναι θεσμικό θέμα, με βάση το Σύνταγμα; Μήπως δεν γνωρίζετε πως για το ίδιο θέμα ζήτησαν από τον κ. Σαμαρά συνάντηση; 

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός έδωσε και διευκρινίσεις για την απόφαση του Eurogroup. Λαμβάνοντας το λόγο αμέσως μετά την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός είπε πως δεν είναι αληθές ότι δεν έκλεισε η αξιολόγηση, καλώντας τους βουλευτές να διαβάσουν τις δηλώσεις του κ. Ντάϊσελμπλουμ. «Η Ελλάδα έκλεισε επιτυχώς και τα 15 προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της Α’ αξιολόγησης», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: « η δόση είναι 1,1 ευρώ  δις για την αποπληρωμή χρεών και 1,7 δις ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Για να δοθούν τα τελευταία πρέπει να λυθεί και ένα τεχνικό ζήτημα, με τη  πλήρη αναφορά ληξιπρόθεσμων οφειλών όχι μόνο για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο αλλά και τον Σεπτέμβριο. Για τεχνικούς λόγους γιατί δεν υπάρχουν οι εκθέσεις για τον Σεπτέμβρη, πρέπει να αποτυπωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Ακόμα, διευκρίνισε πως ο κ. Τσακαλώτος δεν είπε πως η χώρα δεν χρειάζεται τα χρήματα αλλά πως δεν έχει άμεσα μπροστά της αποπληρωμή ομολόγου.

Στην τριτολογία του, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως οι απαντήσεις του προέδρου της ΝΔ δεν πείθουν κανέναν. «Βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα, για αυτά που μάθαμε και για όσα δεν μάθαμε. Αυτά που δεν μάθαμε, μάλλον είναι περισσότερα», είπε ο κ. Τσίπρας, καταλογίζοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «διαρκώς επιχειρούσε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα».

«Όσο και αν κάποιοι θέλουν αν πιστεύουν ότι θα τρομοκρατηθεί ή εκβιαστεί η κυβέρνηση: δεν θα κάνουμε πίσω παρά μονάχα για να πάρουμε φόρα. Θα τελειώσουμε την υπόθεση κάθαρση και η διαπλοκή θα βρει το μάστορά της Θα ήθελα να είστε σύμμαχος σε αυτό δυστυχώς επιλέξατε να είστε απέναντι» είπε ακόμα και έκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών:

Οι εκλογές δεν γίνονται κάθε τρεις και λίγο αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα εκτός αν χαθεί η πλειοψηφία αλλά στα δύσκολα αυτή η πλειοψηφία είναι αρραγής.


σχετικα αρθρα