current views are: 5

10 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση14:23

Επίθεση κατά μέτωπο Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Είστε χυδαίος – Δεν θα σας ακολουθήσω στον κατήφορο, κοιτάω την ενότητα της χώρας (Βίντεο)

Κατά μέτωπο επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία σειρά από ζητήματα, όπως η διαπλοκή, η διαφθορά, η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Δημοσίευση 14:23’

Κατά μέτωπο επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία σειρά από ζητήματα, όπως η διαπλοκή, η διαφθορά, η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Κατά μέτωπο επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία σειρά από ζητήματα, όπως η διαπλοκή, η διαφθορά, η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Δεν περίμενα πραγματικά ότι θα ήσασταν τόσο χυδαίος σήμερα κε Τσίπρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει:

Καταλαβαίνω ότι έχετε απέναντί σας έναν αντίπαλο ο οποίος έχει δρομολογήσει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρας ότι «το ληξιαρχείο της ιστορίας θα γράφει ότι θα είστε και ο νεότερος τέως πρωθυπουργός», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά γίνονται πλειστηριασμοί από το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα χαρακτήρισε «χυδαία» την αντιπολιτευση του κ. Τσίπρα μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Είπε επίσης ότι εκείνος εκλέχθηκε στην ηγεσία της ΝΔ με την ψήφο 400.000 πολιτών, ενώ όταν ο Πρωθυπουργός τον διέκοψε, του απάντησε «τον ενικό να τον χρησιμοποιείτε στους υπουργούς σας, όχι ψευτομαγκιές σε εμένα». 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις σπουδές του, συγκρίνοντάς τες με αυτές του κ. Τσίπρα, ενώ επεσήμανε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό πως «όταν εγώ εργαζόμουν, εσείς κάνατε κομματικές ασκήσεις». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέταξε το γάντι στον Πρωθυπουργό λέγοντας «ας συγκριθούμε» και τόνισε: «Εγώ σε 7 χρόνια πήρα 3 πτυχία από κορυφαία πανεπιστήμια, εσείς κάνατε 10 χρόνια για να τελειώσετε το ΕΜΠ. Οταν εγώ δούλευα, εσείς κάνατε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής. Πόσα ένσημα έχετε κολλήσει;» είπε χαρακτηριστικά.

Βεβαίως υπήρξε σκάνδαλο Siemens ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης απαντώντας στον πρωθυπουργό και έθεσε το ερώτημα «τι έκανε η δική σας κυβέρνηση και τι η δικαστική εξουσία;» 

Ανέφερε ακόμη πως «κανένας δεν μου χάρισε κανένα τηλεφωνικό κέντρο, όλα πληρώθηκαν στο ακέραιο ».

Για τα δάνεια της ΝΔ ο κ Μητσοτάκης ανέφερε «ψάξτε αλλού κ Τσίπρα για θαλασσοδάνεια, ψάξτε στον κ. Καλογρίτσα . Είστε παιδί του Κουρή και του αυριανισμού , είστε πιο παλαιός από τους παλαιούς είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Διεκδικώ την ενότητα της χώρας», ανέφερε υπογραμμίζοντας πως «μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη για την ανάταση της χώρας». Δεν θα σας ακολουθήσω στον κατήφορο, είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο, εγώ θα το ανεβάζω κ. Τσίπρα. Δεν είναι μακριά ο καιρός  που ο λαός θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις του. Από σήμερα θα σας αφήσω στη μοναξιά σας, να αποδείξετε ποιος είναι ο περισσότερο διαπλεκόμενος..

Η πρωτολογία του κ. Μητσοτάκη

Κατά την πρωτολογία του, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, ως το «συντομότερο ανέκδοτο». «Ήσασταν σάρξ εκ της σαρκός του μιντιακού λαϊκισμού, που δολοφονούσε χαρακτηρες! Τα ίδια μέσα που χαρακτηρίζετε πειρατικά δεν θα σας έδωσαν βήμα; Με κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε παρέα με μια γάτα; Αναφερθήκατε στον κ. Κοντομηνά; Ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι δουλεύει;» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε σας το θετό τους πατέρα. Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε το νέο του εργοδότη. Κοσκωτάς, Τσιπρας ένας Μαντζουρανης δρόμος.

«Η υπόθεση του διαγωνισμού – φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες θα διδάσκεται για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια ως πρότυπο διαπλοκής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της» ανέφερε, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για ψέματα, θεωρίες συνομωσίας και χυδαίο λαϊκισμό.

Αφού του καταλόγισε ότι διέλυσε την οικονομία, εξακολουθώντας να απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, σημείωσε: «Ανεβήκατε σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και πέφτετε σε ένα παραλήρημα λασπολογίας».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι η κυβέρνηση καταστρατηγεί τοΣύνταγμα, παραβιάζει το κράτος δικαίου και διχάζει την κοινωνία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσει τις δυνάμεις της.

Κατηγόρησε εξάλλου την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να στήσει το δικό της τρίγωνο διαπλοκής» και συνέχισε:

Επιχειρήσετε να χρηματοδοτήσετε ΣΥΡΙΖΑ Τσάνελ με την τράπεζα Αττικής λες και ήταν η ΣΥΡΙΖΑ Bank και δεν κάνατε πίσω εσείς. Οι αποκαλύψεις και η πίεση της αντιπολίτευσης έδιωξαν τον Καλόγρίτσα από τον διαγωνισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών στιγματίζει την κυβέρνηση, και ότι έχει πολύπλευρες συνέπειες. «Στη δικαιοσύνη, εσείς όχι μόνο δεν περιμένατε απόφαση της δικαιοσύνης, αλλά σπεύσατε να την προ καταβάλετε. Διαπράξατε μέγιστο θεσμικό ατόπημα, επιδιώξατε να θέσετε δικαστές προ τετελεσμένων γεγονότων και οδήγησε σε μια μαύρη μέρα για τηδικαιοσύνη». Στη συνέχεια επεσήμανε με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣτΕ πως σε «καμία δημοκρατική ευνομούμενη πολιτεία δεν ματαιώνεται η λειτουργία του ανώτατου δικαστηρίου, ούτε επί χούντας δεν έγιναν αυτά. Έτσι ακυρώνεται ο πυρήνας του κράτους δικαίου, σκοπός του ΣτΕ είναι να εφαρμόζει το νόμο και όχι να ερμηνεύει το νόμο» είπε και συνέχισε:

Κάνω έκκληση αυτή η παραφωνία να διορθωθεί το συντομότερο δυνατόν, όλοι αντέδρασαν σε συνάντηση που είχατε με προέδρους ανώτατων δικαστηρίων και σε δήλωση προέδρου ΣΤΕ ότι καθήκον δικαστών να πιάνουν σφυγμό της κοινωνίας. Το καθήκον των δικαστών δεν είναι να πιάνουν κανένα σφυγμό, αλλά να εφαρμόζουν το νόμο. Πρέπει να προστατεύονται οι μειοψηφείς.

Έκανε παράλληλα λόγο για «ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση», η οποία όπως τόνισε «υπονομεύει αυτή την κατάκτηση» και συνέχισε:

Η ΝΔ θα υψώσει ένα ανάχωμα δημοκρατίας στα αυταρχικά σας σχέδια. Δεν θα καταντήσετε εσείς την Ελλάδα μια Βενεζουέλα της Ευρώπης, εμείς θα είμαστε απέναντι σας, στη Βουλή, στην κοινωνία, στις μάχης που δίνουμε σε όλη τη χώρα.

Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση για διαφθορά και απαρίθμησε μία σειρά από περιπτώσεις όπως «η Φαμπρικα ΜΚΟ σε κέντρα ψυχικής υγείας, αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού». «Δεν αισθανθήκατε σε καμία στιγμή την ανάγκη να διερευνήσετε τις καταγγελίες του κ. Βουδούρη;» διερωτήθηκε και συνέχισε:

Τον τρόπο που καλύψατε πόθεν έσχες του κ. Φλάμπουραρη και Σταθάκη, τα βάλατε όλα κάτω από το χαλί, τα εργολαβικά του Κατρούγκαλου 12%, την απαξίωση της Διαύγειας, την ψήφιση σκανδαλώδους τροπολογίας για τις off shore που πήρατε πίσω.

 

 


σχετικα αρθρα