Με τις δικές τους σκέψεις, εκτιμήσεις και εικόνες, βγήκαν από την αίθουσα της Ολομέλειας οι βουλευτές που παρακολούθησαν τους αρχηγούς κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο βήμα.

 Όπως συμβαίνει άλλωστε στις περισσότερες αντίστοιχες περιπτώσεις, όλοι είχαν κάτι καλό να πουν για την παρουσία του αρχηγού τους και κάτι να ψέξουν τους αντιπάλους τους. « Ο Τσίπρας ήταν εξαιρετικός σήμερα, θύμισε άλλες εποχές, σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη που δεν απάντησε σε συγκεκριμένα ζητήματα», έλεγαν στα πηγαδάκια οι περισσότεροι κυβερνητικοί βουλευτές που μετά από καιρό εμφανίστηκαν με χαμόγελα και αισιοδοξία.

«Ο Μητσοτάκης ήταν καλός γιατί προσπάθησε να κοιτάξει το «σήμερα» και τα προβλήματα που έχει ο κόσμος», σημείωναν από την πλευρά τους οι βουλευτές της ΝΔ με κάποιους πάντως να αναγνωρίζουν πως η συζήτηση δεν είναι προνομιακό πεδίο για το κόμμα τους.

Ωστόσο υπήρξαν και εκείνοι που δεν έμειναν στις εντυπώσεις και περίμεναν περισσότερα νέα «στοιχεία», επισημαίνοντας πως θα περιμένουν και τις δευτερολογίες για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.