Θλιβερή μονοτονία η διαμάχη για τη διαφθορά και τη διαπολοκή είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,  Δημήτρης Κουτσούμπας, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέμα.

«Το ίδιο θέμα συζητούσαμε πριν λίγο καιρό. Κάθε φορά που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταγωνίζονται για την κυβερνητική καρέκλα και νιώθουν την λαϊκή αγανάκτηση καταφεύγουν στα αγαπημένα τους θέματα. Παρακολουθούμε το ίδιο έργο. Τόσο χιλιοπαιγμένο. Μόνο με καχυποψία αντιμετωπίζει αυτό το έργο ο λαός», τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή

Τα ίδια είχαμε και όταν κυριαρχούσε στο πολιτικό σκηνικό η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, και μετά περάσαμε στη συγκυβέρνηση, επισήμανε. Αναρωτήθηκε ποιο είναι το σημείο αντιπαράθεσης. Το μνημόνιο; «Από κοινού το ψηφίσατε και το στηρίξατε», σημείωσε, απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. 

 «Ματ και χημικά και οι δύο. Παρότι η Ν.Δ στήριζε την καταστολή, ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει και μετά στεναχωριέται», υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. «Ομοούσια, ενιαία και αδιαίρετη η κατεύθυνσή σας» είπε σχολιάζοντας την πολιτική ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό - συμπλήρωσε - καταφεύγουν σε ζητήματα ηθικής.

.

«Έχει φουντώσει ο καυγάς ως αναφορά την περιβόητη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Το ΚΚΕ δεν μπαίνει σε αυτά τα ζητήματα, ούτε αυτό είναι δουλειά της βουλής. Πίσω από αυτόν τον καυγά κρύβεται η λυσσαλέα προσπάθεια κομματικού ελέγχου της δικαιοσύνης» σημειώσε στη δευτερολογία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.