Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συζήτηση για τη διαφθορά στη Βουλή.

«Οι δημαγωγοί και οι λαϊκιστές δεν κατακτούν μόνοι τους την εξουσία, χρειάζονται κανάλια - χρήματα - διαπλοκή με συμφέροντα» ανέφερε, και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

Η διαπλοκή σάς βοήθησε για να φτάσετε στην εξουσία ... Κύριο μέλημά σας ήταν να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενους τους άλλους και για δύο χρόνια να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενο το Ποτάμι. Ρίξατε τόνους λάσπης στο Ποτάμι και το κάνατε με τη βοήθεια αυτών που καταγγέλλατε ... Πόσα "μαύρα" λεφτά δώσατε σε δήθεν αγανακτισμένους μπλόγκερ και κομματικούς δημοσιογράφους για να πετάνε λάσπη στο Ποτάμι;

Μάλιστα, κατηγόρησε προσωπικά τον Πρωθυπουργό. «Κύριε Τσίπρα προσπαθείτε να βρωμίσετε το Ποτάμι, γιατί ο λαϊκιστής και ο δημαγωγός το καινούργιο φοβάται - δεν φοβάται το παλιό» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ο φόβος του Πρωθυπουργού ήταν μήπως μπουν στην πολιτική δυνάμεις ανεξάρτητες από τα συμφέροντα. Γι' αυτό η λάσπη και τα τρόλ είχαν στόχο το Ποτάμι, συνέχισε.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ρώτησε γιατί οι άδειες έπρεπε να ήταν τέσσερις και επισήμανε πως το Ποτάμι πρότεινε σε ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πάρουν τα ίδια λεφτά από περισσότερα κανάλια, όμως «προτίμησαν το σώου και την ανεργία για 2.000 ανθρώπους».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του έκανε αναφορά στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη: 

«Πόσα λεφτά δώσατε σε όλα αυτά τα τρολ (μαύρα λεφτά βέβαια), σε όλους αυτούς τους δήθεν αγανακτισμένους μπλόγκερ, όλους αυτούς τους μεταμφιεσμένους αντιεξουσιαστές, όλους αυτούς τους κομματικούς δημοσιογράφους που για δύο χρόνια  είχαν ως κύριο μέλημα τους από το πρωί ως το βράδυ να πετάνε λάσπη στο Ποτάμι;Ότι είναι των εργολάβων και των Γερμανών. Πρόσφατα μάθαμε ότι ένας από αυτούς που πρωτοστατούσε στις αθλιότητες  ήταν υπάλληλος της κυρίας Γεροβασίλη. Όχι υπάλληλος στο σπίτι της αλλά υπάλληλος στο γραφείο της».