current views are: 9

10 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση18:04

Παππάς: Θα βρούμε λύσεις για να προστατέψουμε τους εργαζόμενους στα κανάλια

Την πεποίθησή του πως υπάρχουν λύσεις και τρόποι προκειμένου να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων και τεχνικών στα κανάλια που δεν έλαβαν άδεια λειτουργίας, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. 

Δημοσίευση 18:04’

Την πεποίθησή του πως υπάρχουν λύσεις και τρόποι προκειμένου να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων και τεχνικών στα κανάλια που δεν έλαβαν άδεια λειτουργίας, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. 

Την πεποίθησή του πως υπάρχουν λύσεις και τρόποι προκειμένου να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων και τεχνικών στα κανάλια που δεν έλαβαν άδεια λειτουργίας, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Όπως είπε, η κυβέρνηση εφόσον «αναφανούν» αυτές οι λύσεις είναι έτοιμες να τις στηρίξεις, ξεκαθαρίζοντας όμως πως « δεν μπορεί να θεωρεί κάποιος πως ελέω θεού θα έχει άδεια για κανάλι».

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τη αντίδραση της ΝΔ, «λυπηρό φαινόμενο για τη Δημοκρατία και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως αντιφάσκει.  «Η αρμοδιότητα δεν πρέπει να είναι στη κυβέρνηση και όταν έρθει η ΝΔ θα δώσει άπειρες άδειες. Όταν έρθει δηλαδή η ΝΔ δεν θα είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ; Τάζει η ΝΔ ότι θα κάνει κάτι που δεν θα έχει αρμοδιότητα», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά. Ακόμα, τόνισε πως στη χώρα μας είχαμε καθεστώς «αεροπειρατείας» με ένα «κλειστό κλαμπ καναλαρχών που είχαν πάρει με σκοτεινό καθεστώς τις άδειες, βάλανε στο χέρι και τις κεραίες!».

Έκανε δε σύγκριση του διαγωνισμού επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που απέφερε όπως είπε, 18 εκατ. ευρώ στο δημόσιο και κατηγόρησε τους καναλάρχες πως: «βρήκαν το πολιτικό σύστημα σε φάση αδυναμίας και μεθοδεύτηκε συναλλαγή».

Ακόμα, αναφέρθηκε στον κ. Κοντομηνάς λέγοντας πως σε καμία φάση του διαγωνισμού δεν πέρασε στο τελικό στάδιο για να υποβάλει προσφορά και αναρωτήθηκε: «ποιος του φταίει και κάνει θεατρινισμούς». Για τον δε κ. Βαρδινογιάννη, σημείωσε πως παρά τη συμμετοχή του με δύο εταιρίες δεν κατέθεσε μεγαλύτερη των 18 εκατ. ευρώ προσφορά και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να πάρει άδεια. 

Ο υπουργός δικαιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να παρακάμψει το ΕΣΡ, πρόσθεσε πως το νομικό συμβούλιο του κράτους απεφάνθη πως το Συμβούλιο δεν θα έχει νόμιμη σύνθεση από τα τέλη του 2015. Κάλεσε πάντως την αξιωματική αντιπολίτευση να αποδεχθεί τα αποτελέσματα και να συναινέσει σε νέα σύνθεση στο ΕΣΡ.

Τέλος υπερασπίστηκε τους δημόσιους λειτουργούς που μετείχαν στο διαγωνισμό για τις άδειες, λέγοντας πως «με αυταπάρνηση βλέπανε τα εκατομμύρια να περνάνε από πάνω τους και αυτοί ήταν εκεί». 

« Άκουσα και για τον κ. Ματζουράνη διάφορα. Δεν μπορώ να αντιληφθώ ποιο είναι το πρόβλημα. Μήπως ότι ο κ. Ματζουράνης είχε φέρει στο φως τα απλήρωτα έγγραφα της Siemens του κ. Μητσοτάκη», κατέληξε με νόημα.


σχετικα αρθρα