Να εξασφαλιστεί η ηρεμία στη δικαιοσύνη, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στη Βουλή​, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.  

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στην επίσκεψη των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι  «κατεβλήθη αήθης επίθεση ότι ήταν προσπάθεια συναλλαγής και λησμονούμε ότι τον Δεκέμβριο του 2012 ο τότε πρωθυπουργός είχε συναντηθεί μαζί τους μόνο για μισθολογικά θέματα και όχι για θεσμικά όπως έγινε τώρα».

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε:

Το παρακράτος είναι αυτό που ετοιμάζει την παλινόρθωση των ορφανών του εκσυγχρονισμού. Και να προσέξουν ο Κυρ. Μητσοτάκης και η Φ. Γεννηματά. Η παλινόρθωση αυτή είναι εις βάρος τους»

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι «το 1974 ο Καραμανλής διέγνωσε τον κίνδυνο και η διαπλοκή τον κατηγόρησε για σοσιαλμανία. Ο Παπανδρέου αντιμετώπισε το «βρώμικο ‘89». Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές; Δεν ήταν οι μετέπειτα καναλάρχες που μετά άλλαξαν γραμμή; Το παρακράτος της διαπλοκής δεν ήταν αυτό που προσπάθησε να εξοβελίσει τον Τσοβόλα επειδή δεν τον έλεγχε;

Το παρακράτος της διαπλοκής δεν έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993; Το παρακράτος δεν είναι αυτό που με αφορμή το βασικό μέτοχο πολέμησε την κυβέρνηση Καραμανλή; Δεν είναι αυτό που καθαίρεσε τον Γ. Παπανδρέου όταν θεώρησε ότι δεν του είναι χρήσιμο ποια; Δεν έκανε αυτό το μεγάλο πάρτι το πανηγύρι των εξοπλιστικών, του 2004 και της υγείας; Μόνο οι Τσοχατζόπουλοι και οι Σμπώκοι ευθύνονται; Η ρεμούλα, η κραιπάλη που οφείλεται; Στο παρακράτος».