Σε μια άγρια πολιτική αντιπαράθεση ενεπλάκησαν στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αρχηγός των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος και Βαγγέλης Βενιζέλος.

Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που το λόγο πήρε ο Πάνος Καμμένος και άφησε αιχμές για τον κ. Βενιζέλο για μια σειρά ζητημάτων. Απαντώντας ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πως ο κ. Τσίπρας μίλησε «ως κλώνος του κ. Καμμένου» και σημείωσε πως « όμως ο αυθεντικός έχει την αξία του γιατί δεν μπορεί να ξεφύγει από τη φύση του που τον οδηγεί σε χυδαιότητες». Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως πριν από 40 χρόνια στη νομική σχολή, γνώρισε τη γυναίκα του που «ανήκει στην οικογένεια Μπακατσέλου», η οποία είναι συντηρητική και έχει σχέσεις με τον χώρο. «Θα μπορούσε ο κ. Καμμένος που ανάγεται στο Καραμανλισμό, να συγχέει συνεχώς σχετικούς και ασχέτους με εμένα. Είπαμε εμείς τίποτα για την οικογένεια της πρώτης ή δεύτερης συζύγου ή για την οικογένεια του πατέρα του; Να σέβεται το χώρο που προέρχεται που προσκυνούσε και έγλυφε για χρόνια», είπε.  « Ποιος έφερε τα πυοβρύχια; Ποιος έδωσε υπόσταση στα λεφτά του δημοσίου;», αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και κάλεσε τον κ. Καμμένο «αν θέλει να κάνει ερωτήσεις για τον κ. Καλογρίτσα να απευθύνεται στον κ. Τσίπρα, Παππά και Σπίρτζη».

«Εγώ λέω ότι χάρη σε εσάς, ο κ. Σάφα πήρε 500 εκατ. ευρώ και μετά τη κοπάνησε», απάντησε ο κ. Καμμένος μέσα σε ένταση που προκλήθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: « εσείς είστε ο υπεύθυνος που μας τον κουβαλήσατε εδώ, σας τα είπε η ΝΔ και εσείς επιμένατε, που τα άρπαξε και σηκώθηκε και έφυγε και αν δεν έκανε συμφωνία με το πολεμικό ναυτικό δεν θα είχαμε σήμερα υποβρύχια». Τέλος υπογράμμισε πως η οικογένεια Μπακατσέλου έχει συγγένεια με τον κ. Βενιζέλο και σημείωσε με υπονοούμενο: «δεν έχω βάλει χέρι σε παγκάρια! Φοβάμαι πολύ τη κατάρα του αρχιερέως».