Σοκαρισμένη και προβληματισμένη μετά την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή εμφανίστηκε σήμερα σε συνέντευξή της στον Real η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για ''μίσος που έσταζε από κάθε λέξη του Αλέξη Τσίπρα''.

Σύμφωνα με την δήλωσή της: 

Είμαι βαθύτατα προβληματισμένη μετά τη χθεσινή συζήτηση. Ενοχλημένη και σοκαρισμένη. Γιατί εκτός από την κοκορομαχία που παρακολουθήσαμε ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον κ. Μητσοτάκη, αυτό που εμένα πραγματικά με σόκαρε χθες ήταν το μίσος που έσταζε από κάθε λέξη του Πρωθυπουργού.

Η ίδια συνέχισε τον σχολιασμό της στην στάση του Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι ''έχω παρακολουθήσει πολύ σκληρές  αντιπαραθέσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Όμως όσο σκληρή και εάν ήταν η πολιτική αντιπαράθεση, υπήρχαν πάντα γέφυρες επικοινωνίας και δυνατότητες συνεννόησης για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούσαν και αφορούν τη χώρα. Η εθνική συμφιλίωση είναι μια πολύ μεγάλη κατάκτηση, το ότι κλείσαμε τις πληγές μας και μπορούμε να έχουμε πολιτικές διαφορές, χωρίς να υπάρχει μίσος και οργή μεταξύ μας''.

Όπως τόνισε:

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να κόψει κάθε περιθώριο συνεννόησης και συζήτησης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Επιλέγει την πόλωση και την απομόνωση, μπας και καταφέρει να κρατηθεί λίγο παραπάνω Πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα. Διαλύει και καταστρέφει ό,τι χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην περίοδο της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα.  

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αρχηγό της ΝΔ, λέγοντας ότι ''ο κ. Μητσοτάκης από τη μεριά του νομίζει ότι μπορεί να επιταχύνει με αυτό τον τρόπο το να γίνει Πρωθυπουργός. Εγώ έχω πει πάρα πολλές φορές, ότι το «φύγε εσύ, έλα εσύ», δεν οδηγεί σε λύση για τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας''.

Σε σχέση με τις κατηγορίες Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι το κόμμα δεν έχει να κρύψει τίποτα και δεν θα υπερασπιστεί κανέναν εάν αποδειχθεί ότι έχει ζημιώσει το δημόσιο συμφέρον. Αλλά, όπως σημείωσε, δεν μπορεί κανείς να συκοφαντεί πριν η δικαιοσύνη αποφανθεί.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά: ''Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και έχουμε πει διαφάνεια παντού και όλα στο φως''.