Με μια αρκετά αιχμηρή επιστολή για την πρότερη ιδιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη, δηλαδή εκείνη του δημοσιογράφου, απάντησε ο δήμαρχος Λέρου στους ισχυρισμούς του επικεφαλής του Ποταμιού για τα κλιματιστικά στο hot spot της Λέρου.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση και προς τον Στ. Θεοδωράκη ο δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο Δήμος Λέρου πλήρωσε την αγορά και την τοποθέτηση 240 κλιματιστικών, στον χώρο του Κέντρου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών Λέρου και ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας.

«Με αφορμή την τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Βουλής, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, του αρχηγού του κόμματος “Ποτάμι”, ότι πληροφορήθηκε από τον πρόεδρο Ξενοδόχων Λέρου, πως ο Δήμος Λέρου πλήρωσε την αγορά και τοποθέτηση 240 κλιματιστικών στο χώρο του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων Μεταναστών Λέρου, προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Λέρου δεν έχει καταβάλλει κανένα ποσό για αγορά και τοποθέτηση κλιματιστικών στο εν λόγω Κέντρο Υποδοχής. Ο δε βιολογικός καθαρισμός, ύστερα από εργασίες που έγιναν, λειτουργεί κανονικά, χωρίς καμία δαπάνη του Δήμου».

«Παρακαλούμε τον κ. Θεοδωράκη», αναφέρει στην ίδια επιστολή ο δήμαρχος Λέρου, «να ελέγχει και να διασταυρώνει τις πληροφορίες που δέχεται, ως έγκριτος δημοσιογράφος και μετά να τις παρουσιάζει στο ναό της δημοκρατίας, που είναι η Βουλή των Ελλήνων. Ο δε πληροφοριοδότης πρόεδρος των ξενοδόχων, καλό θα είναι να είναι καλύτερα ενημερωμένος ως πρόεδρος και ως εργολάβος».