«Νέα συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης σήμερα, η τρίτη το τελευταίο διάστημα, για το προσφυγικό - μεταναστευτικό! Άλλη μια συνεδρίαση, που ο κ. Μουζάλας λάμπει δια της απουσίας του, υποτιμώντας και εμπαίζοντας τον Κρητικό λαό». Τα παραπάνω αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε γραπτή δήλωσή του, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, θέτοντας μια σειρά ερωτημάτων για τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Ειδικότερα ο κ. Αυγενάκης ερωτά:

- Γιατί ο κ. Μουζάλας αρνείται να παραστεί σε συνεδριάσεις που η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης διοργανώνει, με θέμα τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού στην Κρήτη;

- Γιατί ο κ. Μουζάλας αρνείται να δώσει κάποιο σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού στην Κρήτη;

- Γιατί ο κ. Μουζάλας αρνείται να απαντήσει επίσημα στην, από 13ης Σεπτεμβρίου, απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης, για τη φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών στην Κρήτη;

Επίσης, στην ίδια δήλωση, προσθέτει: « Οι αιχμές του κ. Βουδούρη, πρώην γεν. γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, που φρόντισε νωρίς να αφήσει το βυθιζόμενο πλοίο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για κακοδιαχείριση της κυβέρνησης στο προσφυγικό, αποτελούν την κορυφή μόνο, του παγόβουνου».

Ακόμη, κατηγορεί την κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «καθημερινά αποδεικνύει ότι στερείται σχεδίου αντιμετώπισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος και καταφανώς επιδεικνύει πλήρη αναποτελεσματικότητα στη διαχείρισή του, με οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα μας».

Επίσης, ο κ. Αυγενάκης σημειώνει: «Η απαξίωση του αρμόδιου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλα, προς τον λαό και τους φορείς της Κρήτης, έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά, το χάος, την αναποτελεσματικότητα και την ελαφρότητα της κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά το προσφυγικό - μεταναστευτικό».

Τέλος, προσθέτει, ότι «η συμπεριφορά αυτή επιβεβαιώνει τους φόβους και την κριτική που εξαρχής διατυπώσαμε. Ίσως, όσοι βιάστηκαν να ασκήσουν κριτική στην μέχρι τώρα στάση μας, να πρέπει να επανεξετάσουν και να αναθεωρήσουν, λαμβάνοντας υπόψη την επιπόλαιη και ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης».