Για παραπληροφόρηση κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σχολιάζοντας τα περί μείωσης του κατώτατου μισθού.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι με εθνική θέση την κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων για αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων, προσέρχεται αύριο, Τετάρτη, στο συμβούλιο υπουργών της ΕΕ, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά οι εργασιακές αλλαγές θα συζητηθούν στο επίπεδο των αρμόδιων υπουργών Εργασίας και όχι, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, στο Eurogroup.

«Εκεί, η θέση μας είναι καθαρή: Μιλάμε για αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων με εθνική θέση την κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή- στην οποία συζητείται το νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία.

Κάλεσε δε εκ νέου τα κόμματα, ιδιαίτερα τη ΝΔ, να τοποθετηθεί αν θεωρεί εθνική θέση την αναστροφή της απορρύθμισης, όπως περιγράφεται στη θέση των κοινωνικών εταίρων, «ή αν θέση της είναι αυτή που περιγράφηκε από τον κ. Μητσοτάκη, κατά την οποία θα πρέπει να δώσουμε στους δανειστές μας περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές (είναι ο ευφημισμός του ΔΝΤ για την απορρύθμιση) σε αντάλλαγμα καλύτερων δημοσιονομικών ρυθμίσεων».

«Για μας δεν υπάρχει δίλημμα. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην κοινωνική Ευρώπη κι αυτό θα γίνει με την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων» ανέφερε ο υπουργός.