Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με αφορμή τις αναφορές του κεντρικού τραπεζίτη στην εξεταστική της Βουλής.

Ως γνωστόν, ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στην εξεταστική έριξε ευθύνες στον τέως υπουργό Οικονομικών για την άρση του waiver, καθώς όπως είπε αυτό έγινε όταν επισκέφτηκε τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στη Φρανκφούρτη.

«Δεν μπορόυσα παρά να προειδοποιώ. Δεν έφταιγε κανένας άλλος. Έφταιγε η πορεία που είχαν πάρει τα πράγματα. Ξέρετε πότε η ΚΕΤ σταμάτησε να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα; Στις 4 Φεβρουαρίου, όταν τους επισκέφτηκε ο Βαρουφάκης», είπε ο κ. Στουρνάρας κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής και πρόσθεσε:

Πήγε και τους είπε πως είναι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας. Τους έπεισε ότι δεν υπάρχει γυρισμός με τον άνθρωπο αυτό.

Στη συνέχεια σημείωσε πως είχε προσωπική επικοινωνία με τον κ. Ντράγκι ζητώντας του να μην παίρνει στα σοβαρά αυτά που λέει ο τότε υπουργός των Οικονομικών. «Δεν γίνεται αυτό», φέρεται να απάντησε ο διοικητής της ΕΚΤ.

Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως ήξερε για τις δηλώσεις αυτές του κ. Βαρουφάκη επειδή ήταν παρών σε σχετική συνεδρίαση του συμβουλίου της ΕΚΤ, στην οποία και ζήτησε προθεσμία 10 ημερών χωρίς όμως αποτέλεσμα. « Και κάπως έτσι ήθη το waiver», σημείωσε.

Ο κ. Βαρουφάκης απάντησε με μία λακωνική μεν, σκληρή δε φράση στον λογαριασμό του στο Twtter, προαναγγέλλοντας πως θα απαντήσει στα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών στο σαββατιάτικο φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών έγραψε στο Twitter:

Η απάντησή μου στον Γ. Στουρνάρα στην @efsyn του Σαββάτου. Ως τότε ας επεκτείνουν την Πτώχευση προσποιούμενοι ότι την απέτρεψαν!