current views are: 6

12 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση04:05

Σε απόσταση από την ένταση της Αθήνας και με θετικό αφήγημα ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ

Μετά την ένταση της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης με τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες

Δημοσίευση 04:05’

Μετά την ένταση της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης με τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες

Μετά την ένταση της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης με τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο για ένα κύκλο ομιλιών και επαφών με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες όσο και για μία αναγκαία επαφή με τα παιδιά του, που σπουδάζουν εκεί.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει την Πέμπτη το πρωί στο Kennedy School of Government του Χάρβαρντ ενώ, μάλλον, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η ομιλία που θα εκφωνήσει το απόγευμα της ίδιας μέρας στο συνέδριο που διοργανώνει η Έδρα Ελληνικών Σπουδών Κωνσταντίνος Καραμανλής της σχολής Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Ταφτς, με τίτλο «Η Ελλάδα σε στροφή; Λυδία Λίθος για την Ευρώπη».

Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην «καραμανλική» έδρα του Ταφτς, σε μία ακόμη κίνηση υπέρβασης της καχυποψίας που υπήρχε ένα χρόνο πριν, όταν ξεκινούσε η κούρσα διαδοχής για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι, τόσο στις δύο δημόσιες παρεμβάσεις του όσο και στις κατ’ ιδίαν επαφές του, ναι μεν να αναδείξει την ανικανότητα της κυβέρνησης και το δικό του εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση αλλά, κυρίως, να εκπέμψει ένα θετικό μήνυμα για τις δυνατότητες της Ελλάδας να εισέλθει σε έναν κύκλο ανάπτυξης και ευημερίας και να αποτελέσει επιλογή των διεθνών επενδυτών.

Πέραν του περιεχομένου της παρέμβασης Μητσοτάκη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το πολιτικό περιβάλλον της ομιλίας στο Ταφτς, δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εκλήθη ως κεντρικός ομιλητής μόνον μετά το βέτο που έθεσε το «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής», δια του βουλευτής Σερρών Κ.Αχ.Καραμανλή, στην αρχή σκέψη της σχολής να κληθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Με τον τρόπο αυτό, η καραμανλική πτέρυγα προχώρησε σε μία χειρονομία πολιτικής στήριξης προς τον Πρόεδρο του κόμματος, πρωτοβουλία που εξηγεί, σε σημαντικό βαθμό, και την αποκλιμάκωση των τόνων το τελευταίο διάστημα.

Την ίδια στιγμή, πάντως, το «καραμανλικό» στοιχείο θα είναι παρών στο Συνέδιο καθώς πλην του βουλευτή Σερρών, ως ομιλητές από τους διοργανωτές έχουν προσκληθεί η βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρ. Υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος, ο κάτοχος, αυτή την περίοδο, της έδρας στο Πανεπιστήμιο Γ. Αλογοσκούφης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει αποδυνάμωση των αντιπολιτευτικών ρυθμών του κόμματος. Τουναντίον, η εντολή που έχει δοθεί είναι να συνεχιστεί το «σκληρό ροκ» που κυριάρχησε και στη Βουλή, παράλληλα με την ανάδειξη, σε κάθε ευκαιρία, των εναλλακτικών προτάσεων της Ν.Δ.


σχετικα αρθρα