Τη δέσμευση πως όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα επαναφέρει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015, περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης, επανέλαβε ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης.

«Νομίζω ότι έγινε κατανοητό μετά την ομιλία του προέδρου μας προχθές το βράδυ, αυτή η πρόταση παραμένει στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και συνέχισε:

Δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι θα αμελήσουμε, θα διαγράψουμε, θα ξεχάσουμε πραγματικές ευθύνες ανθρώπων που μέσα από την πλάκα που έκαναν και μέσα από την εξουσία που κάποιοι, ακόμη πιο επικίνδυνοι, τους έδωσαν, βλέπε πρωθυπουργός της χώρας δηλαδή ο κ. Τσίπρας, έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.

Στο ερώτημα αν η ΝΔ θα αναζητήσει πολιτικές ή και ποινικές ευθύνες ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε:

Επειδή συζητούμε για μία συγκεκριμένη περίοδο που έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, δηλαδή έχουμε τρίτο μνημόνιο με 9 δισ. , έχουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην ουσία μία απώλεια από πακτωλό χρημάτων, δεν φεύγει από πουθενά αλλού, φεύγει από τις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Έχουμε τη μεταβίβαση της κρατικής περιουσίας για 99 χρόνια σε ένα υπερταμείο, όλα αυτά δεν είναι μικρά, αμελητέα λαθάκια. Είναι μεγάλα λάθη με μεγάλο κόστος που μεταφέρεται όλο αυτό στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Ε, δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε.