current views are: 6

13 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση07:38

Δεν θα πάει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ η Λαϊκή Ενότητα – Σκληρή ανακοίνωση

Απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, να παραστεί και να να απευθύνει χαιρετισμό στο 2ο συνέδριο, που αρχίζει τις εργασίες του απόψε, η ΛΑΕ.

Δημοσίευση 07:38’

Απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, να παραστεί και να να απευθύνει χαιρετισμό στο 2ο συνέδριο, που αρχίζει τις εργασίες του απόψε, η ΛΑΕ.

Απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, να παραστεί και να να απευθύνει χαιρετισμό στο 2ο συνέδριο, που αρχίζει τις εργασίες του απόψε, η ΛΑΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει «ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Αριστερά, της οποίας σφετερίζεται και προσπαθεί να διασύρει τις αξίες, ενώ έχει «μεταλλαχθεί» βαθιά σε ένα κόμμα που στηρίζει, εφαρμόζει και κλιμακώνει μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, φορολεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων, ξεπουλήματος της εθνικής περιουσίας και εθνικής υποτέλειας».

Ενώ απεύθυνε κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις να συνταχτούν με την ΛΑΕ. Συγκεκριμένα τονίζεται στην ανακοίνωση:

«Σε αυτή τη συζήτηση για τον άλλο δρόμο των ρήξεων και των ανατροπών για την φιλολαϊκή διέξοδο και σε αυτή την προσπάθεια για ένα μέτωπο των αριστερών, ριζοσπαστικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων στρατεύεται η ΛΑ.Ε με όλες τις δυνάμεις της.

Σε αυτόν τον κοινό αγώνα θέλουμε να συναντηθούμε, πέρα από διαφορές, με τις άλλες ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις και με τον κόσμο του αγώνα και της αναζήτησης της πραγματικής αριστερής εναλλακτικής αλλά και με τον κόσμο που μπορεί να ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ αλλά σήμερα, ολοένα και περισσότερο, γυρνά την πλάτη σε έναν κομματικό μηχανισμό, που καθημερινά καπηλεύεται και εξευτελίζει την έννοια της Αριστεράς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΛΑΕ:

Η Π.Γ. του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. τονίζει ότι δεν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ να παρευρεθεί και να χαιρετίσει στο Συνέδριό του.

Η Π.Γ. της ΛΑ.Ε. θεωρεί αναγκαίο να υπογραμμίσει εκ νέου τη θέση της ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Αριστερά, της οποίας σφετερίζεται και προσπαθεί να διασύρει τις αξίες, ενώ έχει «μεταλλαχθεί» βαθιά σε ένα κόμμα που στηρίζει, εφαρμόζει και κλιμακώνει μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, φορολεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων, ξεπουλήματος της εθνικής περιουσίας και εθνικής υποτέλειας.

Η Π.Γ. του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. εκτιμά ότι στη σημερινή ιδιαίτερα συγκυρία δεν έχει κανένα νόημα η παρουσία της ΛΑ.Ε σε ένα Συνέδριο το οποίο στο μόνο που θα αποβλέπει είναι να «νομιμοποιήσει» τετελεσμένα, να επικυρώσει και να κλιμακώσει καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες «πραξικοπηματικά» επεβλήθησαν, ερήμην του κόμματος και των μελών του, τον Αύγουστο του 2015 και επιχειρήθηκε να «ξεπλυθούν» με θερινές αντιδημοκρατικές διαδικασίες «εξπρές» στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη του 2015.

Αυτό που έχει νόημα σήμερα, είναι ένας ανοικτός δημοκρατικός διάλογος που αφορά όσους/ες προβληματίζονται και αναζητούν μια αγωνιστική ριζοσπαστική απάντηση στην κρίση, που θέλουν να αμφισβητήσουν και να συγκρουστούν με τα Μνημόνια, το χρέος, το ευρώ και τις ευρωσυνθήκες, που θέλουν να δουν το λαϊκό κίνημα να ανασυγκροτείται για να συγκρουστεί νικηφόρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το μνημονιακό σύστημα για να ανατρέψει τα Μνημόνια και τις κυβερνήσεις, που τα εφαρμόζουν.

Σε αυτή τη συζήτηση για τον άλλο δρόμο των ρήξεων και των ανατροπών για την φιλολαϊκή διέξοδο και σε αυτή την προσπάθεια για ένα μέτωπο των αριστερών, ριζοσπαστικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων στρατεύεται η ΛΑ.Ε με όλες τις δυνάμεις της. 

Σε αυτόν τον κοινό αγώνα θέλουμε να συναντηθούμε, πέρα από διαφορές, με τις άλλες ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις και με τον κόσμο του αγώνα και της αναζήτησης της πραγματικής αριστερής εναλλακτικής αλλά και με τον κόσμο που μπορεί να ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ αλλά σήμερα, ολοένα και περισσότερο, γυρνά την πλάτη σε έναν κομματικό μηχανισμό, που καθημερινά καπηλεύεται και εξευτελίζει την έννοια της Αριστεράς.

Για να μπορέσουμε να δικαιώσουμε τους αγώνες του λαού μας και να αναδείξουμε με τον πιο αξιόπιστο τρόπο την Αριστερά ως συνώνυμη με την αντίσταση, τη ρήξη, την ελπίδα, την προοδευτική και σοσιαλιστική προοπτική.


σχετικα αρθρα