Επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε την Πέμπτη ο, Γιώργος Κυρίτσης, κατηγορώντας τον ότι τάχθηκε με την πλευρά των δανειστών - συνεννοούμενος ακόμη και με «εξωθεσμικούς κύκλους» - κατά την κρίσιμη διαπραγμάτευση του 2015.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε την προτροπή του διοικητή της ΤτΕ προς τον Μάριο Ντράγκι να μην ακούσει την αναφορά του τότε υπουργού Οικονομικών ότι η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα.

«Εγώ άκουσα για ακόμη μία φορά τον διοικητή της ΤτΕ να δηλώνει ευθαρσώς, σχεδόν να καμαρώνει, ότι το διάστημα της διαπραγμάτευσης ο ίδιος βρισκόταν σε επικοινωνία και σε δική του διαπραγμάτευση και συνεννοήσεις με θεσμικούς και εξωθεσμικούς κύκλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν την οποία επεδίωκε η κυβέρνηση» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί αν κάνεις μία διαπραγμάτευση και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας είναι με τους “άλλους”, υπονομεύεται η διαπραγμάτευση» τόνισε ο κ. Κυρίτσης σχολιάζοντας την επίμαχη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των πλειστηριασμών, ο Γιώργος Κυρίτσης τόνισε:

«Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη λένε, δεν το θεωρούμε αφετηριακά αρνητικό ότι υπάρχει κινητοποίηση. Όταν κινητοποιείται ο κόσμος ξεκαθαρίζουν ορισμένα πράγματα».

Ενώ επεσήμανε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει γενική άρση προστασίας στους πλειστηριασμούς, κάνουμε προσπάθεια για να το περιορίσουμε αυτό και νομίζω ότι θα αποδώσει».