Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τα ''ανοίγματα'' σε άλλους χώρους μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής στην εκπομπή ''Ακραίως'' με τους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει προσπάθειες προσέγγισης στο ΠΑΣΟΚ, αλλά το κόμμα τις ''έκαψε''.

Σύμφωνα με τον υπουργό:

Αυτός ο χώρος πρέπει να ανοίξει. Είναι εκ των ουκ άνευ θα το πω και στο συνέδριο. Υπήρχαν διαύλοι επικοινωνίας και το ΠΑΣΟΚ τους έκαψε
Πρέπει να βρεθεί τρόπος, εγώ το προσπάθησα τότε με τον εκλογικό νόμο. Τον Φεβρουάριο άνοιξα το θέμα. Δεν βγήκε όμως κανένας παλιός μου σύντροφος να τοποθετηθεί υπέρ μου. 

Σε σχέση με τις τάσεις που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτή των σοσιαλιστών, στην οποία ανήκει τόνισε ότι ''αν υπάρχουν οι τάσεις υπάρχει και η δική μας. Οι σοσιαλιστές έχουν παίξει σημαντικό ρόλο είναι ως γέφυρα. Εγώ τους σοσιαλιστές τους τιμώ''.

Ερωτηθείς για το αν θέλει να αναλάβει ξανά το υπουργείο Υγείας σε επικείμενο ανασχηματισμό απάντησε αινιγματικά, επισημαίνοντας ότι έχει ακόμα έργο να κάνει στο υπουργείο Εσωτερικών:

Φυσικό είναι όταν ξεκινάς ένα έργο και είσαι στη μέση της προσπάθειας, να θέλεις να το συνεχίσεις.

Αναφέρθηκε, δε, σε πράγματα που έχουν γίνει στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως τους παιδικούς σταθμούς, όπου ύπήρξε αύξηση από 80.000 σε  93.000 παιδιά σε παιδικούς σταθμούς.

Όπως εκτίμησε:

Κάθε φορά είναι ο ανασχηματισμός είναι μια καινούρια προσπάθεια. Μηδενίζει το κοντέρ και ξεκινάει από την αρχή. Συνήθως σε κάθε ανασχηματισμό απλά ανακατευόταν η τράπουλα, ενώ υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες.