Για ανάγκη ενός δομικού ανασχηματισμού, όταν αυτός γίνει, έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Μιλώντας στον Real FM, η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πως «δεν υπάρχει θέμα αυτή τη στιγμή για το πότε θα γίνει, ανασχηματισμός, κάποια στιγμή θα γίνει, έχει αναγγελθεί από τον Πρωθυπουργό και παλιότερα. Δεν ξέρω πότε θα γίνει, κανένας ανασχηματισμός δεν ανακοινωθεί από πριν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πρόσθεσε ότι η ίδια εκτιμά πως υπάρχει ανάγκη για έναν δομικό ανασχηματισμό, με ενδεχόμενες παρεμβάσεις στις αρμοδιότητες υπουργείων, στον τρόπο με τον οποίο έχουν συσταθεί τα υπουργεία μέχρι σήμερα. 

Ερωτηθείσα για το ζήτημα των πλειστηριασμών, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως η προστασία της πρώτης κατοικίας στο μεγαλύτερο ποσοστό και για οφειλές στις τράπεζες και για όφειλες σε Δημόσιο και Ταμεία σήμερα έχει λυθεί, όμως περιμένουμε και εγκύκλιο που θα ρυθμίζει κενά αυτής της διαδικασίας. 

Το θέμα των «κόκκινων» δανείων δεν είναι εύκολο θέμα, κάποιοι ήθελαν να μην υπάρξει προστασία για δανειολήπτες και έφερναν αντιστάσεις, πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη, επισημαίνοντας πως «αυτή η μάχη κερδήθηκε από την κυβέρνηση και σήμερα έρχονται οι τελικές λεποτεμέρειες στο κομμάτι των ασφαλιστικών και των φορολογικών οφειλών», ενώ χθες το ΚΥΣΟΙΠ έλαβε αποφάσεις για τη σημαντική ρύθμιση για τη δεύτερη ευκαιρία υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.

Ερωτηθείσα πότε θα έχει νομοθετηθεί ο εξωδικαστικός μηχανισμός για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, είπε πως αυτό θα γίνει σύντομα, διευκρινίζοντας ότι «το τέλος της χρονιάς θα μας βρει λυμένα με ολα αυτά, τόσο για την α' κατοικία όσο και για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.

Σε ερώτηση για την τουρκική προκλητικότητα, σημείωσε πως η κυβέρνηση ανησυχεί και παρεμβαίνει πολύ προσεκτικά με όρους διπλωματίας. Τόνισε επίσης για άλλη μία φορά πως η μη τήρηση των διεθνών συμβάσεων δεν είναι ανεκτή.