Απέρριψε τα περί συμμετοχής του στην επιτροπή για το χρέος ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.

«Είναι ένα σήριαλ το οποίο παίζεται, για πάρα πολλά πρόσωπα. Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται», είπε χαρακτηριστικά. Σχετικά με τα διαγραφή χρέους από το ΔΝΤ, έστειλε σαφές μήνυμα ότι «δωρεάν διαγραφή χρέους δεν υπάρχει. Εγώ δεν γνωρίζω διαγραφή χρέους, η οποία έγινε χωρίς να υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις μελλοντικές».

Διατύπωσε αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να πετύχει βελούδινα μία διαγραφή «δηλαδή χωρίς νέες δεσμεύσεις, νέες συμφωνίες και νέους όρους».

Ζήτησε να τεθεί ως προτεραιότητα η ανάπτυξη προειδοποιώντας ότι εάν έχουμε μείνει σε μία στασιμότητα, «εάν συνεχώς φωνάζουμε ότι δεν βγαίνει το ένα, δεν βγαίνει το άλλο, βυθιζόμαστε σε ύφεση, τότε και πάλι μπορεί να γίνει απομείωση χρέους, αλλά τότε θα γίνει με βαρείς όρους».

Χαρακτήρισε το ΔΝΤ σπουδαίο οργανισμό και πολύτιμη τη συμμετοχή του. «Όταν όμως εφαρμόζει πολιτικές το ΔΝΤ, επιτρέψτε μου να πω, ότι τις περισσότερες φορές είναι δυσβάσταχτες πολιτικές αυτές και αρκετά συχνά είναι και αποτυχημένες».