ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρ ομαδόν στην κυβέρνηση για την βομβιστική επίθεση στο σπίτι της Τσατάνη

Δημοσίευση 13 Οκτωβρίου 2016, 16:02 / Ανανεώθηκε 13 Οκτωβρίου 2016, 20:20
Πυρ ομαδόν στην κυβέρνηση για την βομβιστική επίθεση στο σπίτι της Τσατάνη
Facebook Twitter Whatsapp

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων προκάλεσε η χθεσινοβραδινή επίθεση κατά της εισαγγελέως, Γεωργίας Τσατάνη από την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» καταδικάζοντας το περιστατικό και ζητώντας την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων προκάλεσε η χθεσινοβραδινή επίθεση κατά της εισαγγελέως, Γεωργίας Τσατάνη από την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» καταδικάζοντας το περιστατικό και ζητώντας την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

ΝΔ: Η κυβέρνηση ολιγωρεί συστηματικά στην επιβολή του νόμου

H NΔ μέσω του εκπρόσωπου Τύπου, Γιώργου Κουμουτσάκου έκανε λόγο για αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καταδίκασε το περιστατικό και κατέληξε ότι η Κυβέρνηση ολιγωρεί συστηματικά στην επιβολή του νόμου και της τάξης.

«Η βομβιστική επίθεση γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης εναντίον λειτουργού της Δικαιοσύνης - που καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο - αποτελεί πολύ σοβαρό γεγονός».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ είπε πως πρόκειται για επίθεση η οποία συνιστά απόπειρα τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών, την ώρα που καλούνται να αποφανθούν για μείζονος σημασίας υποθέσεις.

«H νέα αυτή επίθεση επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να περιφρουρήσει την ασφάλεια των πολιτών, όπως επίμονα ζητάει η Νέα Δημοκρατία. Ταυτόχρονα, εκθέτει συνολικά την Κυβέρνηση που ολιγωρεί συστηματικά στην επιβολή του νόμου και της τάξης, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται, έμμεσα ή άμεσα, στο πλευρό κατηγορούμενων για τρομοκρατία», τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος.

 

ΠΑΣΟΚ:Να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση

Σε εγκληματικές πράξεις και εγκληματίες που κρύβονται στο σκοτάδι αναφέρθηκε το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη και οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούν να απειλούνται ή να βάλλονται.

«Η δικαιοσύνη και οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούν να απειλούνται ή να βάλλονται από τρομοκρατικές ενέργειες και εγκληματίες που κρύβονται στο σκοτάδι», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες έχουν ως στόχο τους την ίδια την κοινωνία και τους θεσμούς της».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον της Εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και απαιτούμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών καθώς και την αποτελεσματική προστασία των δικαστικών λειτουργών που έχουν στοχοποιηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Ποτάμι: Η κυβέρνηση να προασπίσει τη λειτουργία των θεσμών

Σύμφωνα με το Ποτάμι η χθεσινή επίθεση με στόχο την εισαγγελέα Εφετών κ. Τσατάνη σαν ενέργεια προκαλεί σε όλη την κοινωνία έντονη ανησυχία και επισημαίνει ότι οι δικαστές όμως δεν μπορούν να λειτουργούν υπό το κράτος του φόβου και των απειλών.

Μια τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο τη Αθήνας με στόχο μια εισαγγελέα είναι εύλογο να προκαλεί σε όλη την κοινωνία έντονη ανησυχία. Ο χώρος της Δικαιοσύνης βρίσκεται με αρνητικό τρόπο στο προσκήνιο όλο το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω των κυβερνητικών παρεμβάσεων αλλά και της στάσης μέρους της ηγεσίας της. Οι δικαστές όμως δεν μπορούν να λειτουργούν υπό το κράτος του φόβου και των απειλών. Καλούμε την κυβέρνηση επιτέλους να βάλει τις σωστές προτεραιότητες και να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών και τη λειτουργία των θεσμών.

 

 ΚΚΕ: Ερωτηματικά δημιουργεί η προκήρυξη

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση εναντίον της εισαγγελέως Γ. Τσατάνη, με ανακοίνωσή του στην οποία επισημαίνει ότι:

«Τόσο η βομβιστική επίθεση, όσο και η προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης, με αναφορές στην κατάσταση της Δικαιοσύνης, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για τους εμπνευστές αυτής της ενέργειας και τις επιδιώξεις τους».

 

 Τοποθέτηση επί του θέματος έκανε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος δηλώνοντας:

«Η πολιτεία και η κοινωνία γνωρίζουν ότι καμιά τρομοκρατική ενέργεια δεν πρόκειται να κάμψει τη λειτουργία της δικαιοσύνης. Οι απειλές ή και ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκράτησής της πέφτουν στο κενό. Η απερίφραστη καταδίκη τρομοκρατικών επιθέσεων είναι αυτονόητη. Εξίσου αυτονόητη είναι και η πλήρης στήριξη στους δικαστικούς λειτουργούς από το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Την απερίφραστη καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατσάνη, εκφράζει με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Επισημαίνουμε πως τα περιστατικά αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για μικροπολιτικά οφέλη. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκο, να σταματήσει την εκτόξευση λάσπης. Η σοβαρότητα δεν έβλαψε ποτέ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Από την μεριά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προς απάντηση της δεικτικής τοποθέτησης σχετικά με τη χθεσινοβραδινή βομβιστική επίθεση εκ μέρους του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, σχολίασε τα ακόλουθα:

«Ο κύριος Κουμουτσάκος, δίκην αστυνομικού ντετέκτιβ, συστηματικά επιλέγει να λησμονεί πλήρως τα τεκταινόμενα επί των ημερών της “Νέας Δημοκρατίας” και καταφεύγει άλλη μία φορά σε μικροπολιτική εκμετάλλευση ενός γεγονότος καταδικαστέου από όλα τα δημοκρατικά κόμματα».