current views are: 5

13 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση14:00

Ποιες ξένες αντιπροσωπείες θα συμμετάσχουν στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπροσωπείες από δεκάδες χώρες πρόκειται να δώσουν το «παρών» στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά σήμερα σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Δημοσίευση 14:00’

Αντιπροσωπείες από δεκάδες χώρες πρόκειται να δώσουν το «παρών» στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά σήμερα σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Αντιπροσωπείες από δεκάδες χώρες, από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική πρόκειται να δώσουν το «παρών» στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά σήμερα σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Επίσης θα παρευρεθούν 20 ξένες Πρεσβείες στην Ελλάδα και αρκετές προσωπικότητες ενώ κόμματα που δεν θα μπορέσουν να παραστούν, έστειλαν γραπτούς χαιρετισμούς.

Αναλυτικότερα:

Θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΚΕΑ και Εθνικό γραμματέα του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Πιέρ Λωράν και την αντιπρόεδρο του ΚΕΑ και στέλεχος της ισπανικής Ενωμένης Αριστεράς και του Κ.Κ. Ισπανίας Μαϊτέ Μόλα.

Από τη Γερμανία και το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) ο Gregor Gysi και ο Αxel Troost.

 Από τη Τουρκία ο Συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Ο Πρόεδρος του κόμματος των Κούρδων της Συρίας «Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης» (PYD) Saleh Muslem.

 Μεγάλη θα είναι η αντιπροσωπεία από την Ιταλία: Από την Κομμουνιστική Επανίδρυση (Rifondazione Communista) o Paolo Ferrero. Από τη Sinistra Italiana ο Stefano Fassina και οι Nicola Fratoianni και Erasmo Palazzoto σαν εκπρόσωποι της SEL. Από την «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» (L’altra Europa con Tsipras) ο Massimo Torelli και ο Marco Revelli. Το παρών θα δώσουν επίσης η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας Όλγα Νάσση και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ανδρέας Ανδρέου.

Από την Ισπανία οι Podemos εκπροσωπούμενοι από τον υπεύθυνο των διεθνών σχέσεων του κόμματος Pablo Bustinduy, ενώ την Ενωμένη Αριστερά θα εκπροσωπήσει η Marga Ferré. Από την Πορτογαλία και το Bloco της Αριστεράς η Maria Rola. Από την Κύπρο, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού.

Από τη Ρωσία, ο Alexander  Romanovich, του κόμματος Δίκαιη Ρωσία.

Από τη Βραζιλία, η Terra Budini θα εκπροσωπήσει το Κόμμα Εργασίας της Ρούσεφ και του Λούλα (PT).

Από το Ελ Σαλβαδόρ θα παρευρίσκεται το Απελευθερωτικό Μέτωπο (FMLN), που βρίσκεται στη κυβέρνηση της χώρας, όπως και το Κόμμα των Σαντινίστας στη Νικαράγουα, επίσης κυβερνητικό, FSLN.

Επίσης, υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες στέλνουν και οι 3 μεγάλες παλαιστινιακές οργανώσεις:

Η Φατάχ (al-Fatah) εκπροσωπούμενη μεταξύ άλλων από τους Nabil Shaath και Abdullah Abdullah, το Δημοκρατικό Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης (DFLP) και το Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης (PLFP). 


σχετικα αρθρα