current views are: 4

13 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση20:23

Οι χαιρετισμοί των εκπρόσωπων των κομμάτων στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Χαιρετισμό απηύθυναν οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας του δεύτερου συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση 20:23’

Χαιρετισμό απηύθυναν οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας του δεύτερου συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαιρετισμό απηύθηναν οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας του δεύτερου συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ αυτών ήταν ο Πάνος Καμμένος ο οποίος ανέφερε τα ακόλουθα:

«Βρεθήκαμε μαζί στον αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που είχε αποφασίσει να παραδώσει τη χώρα, βρεθήκαμε μαζί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και μαζί κυβερνάμε, χτίσαμε μαζί ένα νέο Γοργοπόταμο, αποδείξαμε μαζί ότι μπορούμε να ενώσουμε τους Ελληνες, επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατά τον χαιρετισμό του στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απευθύνθηκε στους συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ με τη φράση “σύντροφοι και συντρόφισσες” και τόνισε με έμφαση ότι η συνεργασία των δύο κομμάτων θα συνεχιστεί απρόσκοπτα “μέχρι να ελευθερωθεί η χώρα, μέχρι να φύγουν οι δανειστές”. Τότε θα ξαναδούν και τις πολιτικές τους διαφορές”, είπε και σημείωσε πως αυτές είναι απολύτως σεβαστές και από τις δύο πλευρές, όπως και οι “κόκκινες γραμμές”.

“Τέλειωσαν οι νταβατζήδες και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα”, τόνισε ο κ. Καμμένος και σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πρώτο κόμμα τη Ν.Δ. παρατήρησε: “Μπορεί να κερδίζουν στις δημοσκοπήσεις, όμως εμείς κερδίζουμε στις εκλογές».

Θεοχαρόπουλος: Μήνυμα υπέρ της ανασυγκρότησης του δημοκρατικού σοσιαλισμού

Στρατηγικός ιδρυτικός στόχος για εμάς, την ΔΗΜΑΡ, είναι η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Για εμάς σοσιαλισμός και δημοκρατία αποτελούν πεδία αλληλένδετα. Αυτό σημαίνει αδιάκοπο αγώνα για βαθιές διαθρωτικές αλλαγές, με σκοπό τον μετασχηματισμό του κράτους και του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Βασική πολιτική κατεύθυνση σήμερα πρέπει να είναι ο αναπτυξιακός εκσυγχρονισμός της κοινωνίας και η διεύρυνση της δημοκρατίας” σημειώνει στον χαιρετισμό του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι σταθερή επιδίωξη του κόμματος είναι να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων για την πραγμάτωση της σύγκλισης ευρύτατων προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, μακριά, όπως σημειώνει, από κάθε λαϊκισμό, αριστερό και δεξιό, που ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί την χώρα.

“Η ανασυγκρότηση του δημοκρατικού σοσιαλισμού και η συμπόρευση προοδευτικών, αριστερών, σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων γίνεται όμως μόνο στη βάση συλλογικών διαδικασιών και αποφάσεων και όχι με την λογική των ατομικών προσχωρήσεων. Το ίδιο εξάλλου ορθώς θεωρούσε παλαιότερα και ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου, ότι με τις ατομικές προσχωρήσεις στο κυρίαρχο τότε ΠΑΣΟΚ δεν επηρεάζονται αποφασιστικά οι πολιτικές και δεν οικοδομούνται στέρεες συμμαχίες” τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζει πως κανένας αναπαλαιωμένος διπολισμός και καμία καρικατούρα δικομματισμού δεν είναι η λύση σήμερα και προσθέτει: “Η ΝΔ παραμένει μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη που δεν μπορεί με την πολιτική που ευαγγελίζεται να προσφέρει τις μεταρρυθμιστικές λύσεις που έχει ανάγκη η σημερινή Ελλάδα και να ανταποκριθεί στα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη. Εθνική επιταγή για την χώρα είναι η εθνική συνεννόηση και όχι ένας νέος γύρος ψευδαισθήσεων” τονίζει.

Ο κ .Θεοχαρόπουλος είπε ότι τα προβλήματα είναι πλέον τόσο μεγάλα που δεν μπορούν να επιλυθούν από κανέναν μόνο του και από οριακές πλειοψηφίες και ζήτησε να δημιουργηθεί μία νέα κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

“Προϋπόθεση για την υπέρβαση της κρίσης είναι οι διαρθρωτικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς πολιτικής. Να υπάρξει σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και βιώσιμη ανάπτυξη για την εκκίνηση της οικονομίας και της επενδυτικής δραστηριότητας.Ταυτόχρονα είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους για να καταστεί βιώσιμο” τόνισε.

“Χρειάζεται η μετάβαση σε ένα κράτος παροχής ποιοτικών υπηρεσιών βάζοντας ένα οριστικό τέλος στον κρατισμό και στις επιδοματικές πολιτικές αναπαραγωγής της φτώχειας. Είμαστε υπέρ κάθε προοδευτικής αριστερής πολιτικής αλλά ταυτόχρονα είμαστε σταθερά απέναντι σε κάθε πολιτική που δημιουργεί, αναπαράγει και διευρύνει παθογένειες και δεν δίνει λύσεις στα σημερινά προβλήματα της χώρας”κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Mπαργιώτας: Όλοι έχουμε συμφέρον να πιάσουμε λιμάνι κι αυτό πρέπει να είναι ο οδηγός μας

«”Όλοι έχουμε συμφέρον να πιάσουμε λιμάνι κι αυτό πρέπει να είναι ο οδηγός μας» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο βουλευτή του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

Ο κ. Μπαργιώτας είπε ότι από την πλευρά του, το Ποτάμι είναι έτοιμο να συζητήσει για τα δύσκολα, τα μεγάλα θέματα που αφορούν στη χώρα, «για τον διακανονισμό τους χρέους σε εθνικό επίπεδο, να συζητήσουμε τις συνταγματικές αλλαγές όταν έρθει η ώρα, στη Βουλή, με καλή διάθεση και προσπάθεια συναίνεσης».

Είπε ότι αν κάτι χαρακτηρίζει τον αιώνα μας είναι οι αλλαγές και μετασχηματισμοί και ότι 6 χρόνια τώρα βρισκόμαστε σε μια δίνη που μας βασανίζει, για να τονίσει ότι η χώρα δεν πρέπει να συνεχίσει να βαδίζει στον επόμενο αιώνα κοιτάζοντας τον προηγούμενο γιατί αυτό «είναι ένα πλαίσιο που δεν μας πάει πουθενά». Είπε ότι είναι κοινή διαπίστωση ότι πρέπει να ξαναδούμε τις θέσεις μας, πού στεκόμαστε και τι λύσεις έχουμε να προτείνουμε. «Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι αυτό», είπε.

Ο κ. Μπαργιώτας ανέφερε ότι η Αριστερά ανέβηκε στην εξουσία γιατί τα αστικά, παραδοσιακά κόμματα δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την κρίση και να απαντήσουν σε αυτό. «Υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο νομίζω συμφωνούμε όλοι, ότι μετά από το καίριο γεγονός όλοι οφείλουμε να ξαναδούμε όπου κι αν στέκεται ο καθένας, τις θέσεις, τις πολιτικές του, να αξιολογήσει αυτά που έλεγε, με το βλέμμα στο μέλλον. Είπε ότι σε ένα τέτοιο κορυφαίο συνέδριο αυτό είναι το χρέος του κόμματος, των συνέδρων απέναντι στη χώρα και στον χώρο που εκπροσωπούν: Η αξιολόγηση πολιτικών, θέσεων και η χάραξη καινούριων. Τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις, αποσαφήνιση θέσεων, σταθερές, συγκεκριμένες πολιτικές, διότι μεταξύ άλλων βοηθούν και τη λειτουργία της δημοκρατίας. «Όλοι μας έχουμε καθήκον να βγούμε από την κρίση με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας χρειαζόμαστε έντιμη και καθαρή αντιμετώπιση του παρελθόντος και του μέλλοντος», σημείωσε.

Ο βουλευτής του Ποταμιού παρέπεμψε σε διάλογο που είχε με έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να τον «πειράξει», «σε εκείνες τις σκληρές μέρες του Ιουλίου του 2015». «Του είπα: ‘σύντροφε πού το πάτε;’, μου απάντησε αμέσως: ‘όπου και να το πάμε έρχεστε κι εσείς’». «Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι σ’ αυτό το ταξίδι είμαστε στην ίδια βάρκα, δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι αυτό είναι ένα κοινό ταξίδι», είπε, προσθέτοντας ότι «όλοι έχουμε συμφέρον να πιάσουμε λιμάνι, κι αυτό πρέπει να είναι οδηγός μας».

«Από την πλευρά μας», είπε ο κ. Μπαργιώτας, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για τα δύσκολα, τα μεγάλα θέματα που αφορούν στη χώρα, «για τον διακανονισμό τους χρέους σε εθνικό επίπεδο, να συζητήσουμε τις συνταγματικές αλλαγές όταν έρθει η ώρα, στη Βουλή, με καλή διάθεση και προσπάθεια συναίνεσης».

 


σχετικα αρθρα