current views are: 11

14 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση07:54

Το επίμαχο απόσπασμα στο βιβλίο με τις αποκαλύψεις του Ολάντ για Τσίπρα και δραχμή (φωτό)

Σάλο έχουν προκαλέσει τα επίμαχα αποσπάσματα από το βιβλίο με τις αποκαλύψεις του Φρανσουά Ολάντ για τον Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσίευση 07:54’

Σάλο έχουν προκαλέσει τα επίμαχα αποσπάσματα από το βιβλίο με τις αποκαλύψεις του Φρανσουά Ολάντ για τον Αλέξη Τσίπρα.

Επιμέλεια: Γεωργία Σάκκουλα – Ντία Μούλου

Σάλο έχουν προκαλέσει τα επίμαχα αποσπάσματα από το βιβλίο με τις αποκαλύψεις του Φρανσουά Ολάντ για το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα στον Βλαντιμίρ Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία. Οι αποκαλύψεις του γάλλου προέδρου ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, με την αντιπολίτευση να ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για τα όσα υποστηρίζονται στο βιβλίο. 

Στο βιβλίο με τίτλο «Ένας Πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά», που περιλαμβάνει εκμυστηρεύσεις του σε δύο δημοσιογράφους της Le Monde, ο γάλλος πρόεδρος περιγράφει μια συνομιλία του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον κ. Ολάντ ο ρώσος πρόεδρος τού ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα, που είχε προηγηθεί, τον ρώτησε εάν θα μπορούσε να τυπώσει χαρτονομίσματα δραχμής στη Ρωσία.

Μιλώντας στο newpost.gr, ανώτατες κυβερνητικές πηγές, χαρακτήρισαν τα όσα αναφέρει το βιβλίο «ψεύδη και ανυπόστατες πληροφορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχουν τοποθετηθεί για το αληθές ή όχι των ισχυρισμών του βιβλίου ούτε ο Φρανσουά Ολάντ, ούτε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δείτε τα επίμαχα αποσπάσματα στα γαλλικά:

Ο επίμαχος διάλογος Πούτιν –  Ολάντ στα ελληνικά:

Πούτιν: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία(…) Η Ελλάδα μας υπέβαλε ένα αίτημα να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν…

Πούτιν: Θα ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία που καταλαβαίνεις καλά ότι δεν είναι στην πρόθεσή μας.

Ολάντ: Τι του απάντησες;

Πούτιν: Απάντησα ότι μπορούμε να το κάνουμε, αλλά εσύ τι πιστεύεις;

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά «πως ο κ. Τσίπρας αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. Ερήμην των πολιτών και σε αντίθεση με την εντολή που είχε λάβει από τον ελληνικό λαό» και συνεχίζει:

Όλοι συνειδητοποιούν ότι με τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να υπάρχει καμία ασφάλεια για την πορεία που ακολουθεί η χώρα. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι στον κατήφορο που οδηγεί τη χώρα με την πολιτική του δεν θα ξανασκεφτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Κρίμα που οι αποκαλύψεις του Πούτιν στον Ολάντ για το τύπωμα δραχμών του χάλασαν τη φιέστα», είναι το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Ποτάμι, από την πλευρά του ζητεί από τον κ. Τσίπρα να απολογηθεί. «Λέει ψέματα λοιπόν και ο Ολάντ και ο Πούτιν. Και ο μόνος που λέει αλήθεια είναι ο κ. Τσίπρας. Δεν ζήτησε από τον κ. Πούτιν να τυπώσει η Ελλάδα δραχμές στη Ρωσία. Ο Πούτιν το φαντάστηκε και ο Ολάντ παραπλανήθηκε. Τίποτα δεν συνέβη σύμφωνα με τις διαρροές του Μαξίμου» σημειώνει χαρακτηριστικά το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.


σχετικα αρθρα