Ως ''ένα παιχνίδι πόκερ'' ανάμεσα στην Αθήνα, τη Μόσχα και το Παρίσι, με συνέπειες εκρηκτικές που δεν θα υποχωρήσουν σύντομα χαρακτηρίζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις τρεις κυβερνήσεις η Γαλλική εφημερίδα Le Figaro, μετά τις αποκαλύψεις του βιβλίου δύο Γάλλων δημοσιογράφων.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, λίγο μετά την έξοδο του στα βιβλιοπωλεία, το βιβλίο των δύο Γάλλων δημοσιογράφων με τίτλο ''Ένας πρόεδρος δεν θα έπρεπε να το πει αυτό''  κατάφερε να ταρακουνήσει τα ελληνικά ΜΜΕ. 

Όντως, αναφέρει η Figaro, στη σελίδα 512 μαθαίνουμε για το τηλεφώνημα που δέχθηκε ο πρόεδρος Ολάντ την 6η Ιουλίου, την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας διοργάνωσε και κέρδισε το δημοψήφισμα, από τον Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώνοντας τον για την συζήτηση που είχε με την Αθήνα περί ''εκτύπωσης δραχμών'' στη Ρωσία. 

Το γεγονός όμως ότι ο Ολάντ έμεινε άφωνος δεν ενδιαφέρει τον ελληνικό Τύπο, ο οποίος ανακάλυψε ότι ο πρωθυπουργός ήταν αποφασισμένος να βγάλει τη χώρα από την Ευρωζώνη, με τη βοήθεια της Μόσχας, ενώ ο κόσμος στην Ελλάδα παρέμενε αγκιστρωμένος στο ενιαίο νόμισμα. 

Έτσι κάπως στις ιστοσελίδες μπορεί να διαβάσει κάποιος ότι ''ο Ολάντ αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα''. 

''Στο περιβάλλον του πρωθυπουργού της Ελλάδας, η δυσφορία είναι προφανής'' επισημαίνει η εφημερίδα. 

Όπως διεμήνυσαν ''είμαστε σίγουροι ότι ''ποτέ ένα τέτοιο θέμα δεν συζητήθηκε κατά την διάρκεια διάφορων συζητήσεων με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Κοινή πεποίθηση και τους δύο ηγέτες είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ''. 

Η εφημερίδα καταλήγει ότι ''η πολεμική που έχει δημιουργηθεί από το συγκεκριμένο βιβλίο δεν θα κοπάσει σύντομα''.