Για παραφιλολογία έκανε λόγο ο Μάκης Μπαλαούρας, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του Φρανσουά Ολάντ για το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα στον Βλαντιμίρ Πούτιν για εκτύπωση δραχμών στη Ρωσία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

Ο Ολάντ μπορεί να μην έγραψε ψέματα, αλλά μπορεί να συνέβη κάτι άλλο.  Αν ήθελε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να τυπώσει δραχμή, θα μπορούσε να τυπώσει στο Νομισματοκοπείο. 

«Η γραμμή μας ποτέ δεν ήταν να φύγουμε από το ευρώ, αλλά να παλέψουμε εντός του κοινού νομίσματος, όπως κάναμε», τόνισε ο κ. Μπαλαούρας και πρόσθεσε πως «παίζονται παιχνίδια και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας. Υπάρχει έλλειψη σχεδίου από τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των Wikileaks περί παρέμβασης του Μπιλ Κλίντον στον έλληνα πρωθυπουργό για να υπογράψει το μνημόνιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

Οι ΗΠΑ από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν μια πολύ καλύτερη ματιά για το ελληνικό πρόβλημα από τους ευρωπαίους εταίρους. Οι ΗΠΑ έχουν συνολική ματιά για όλη την υφήλιο και είναι στη λογική τους να μιλούν και να θέλουν να υλοποιηθεί αυτό που θέλουν. Τους τρόμαζε η ιδέα μιας νέας κρίσης με ένα Grexit. Και σήμερα βγαίνει  ο Ομπάμα και μιλάει για το ελληνικό χρέος.