«Όταν η ΝΔ μιλούσε για κρυφή ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ περί δραχμής, είχαν πέσει να μας φάνε», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του Φρανσουά Ολάντ για τον Αλέξη Τσίπρα και το αίτημά του στον Βλαντιμίρ Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε:

Τώρα έρχεται η απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας συζητούσαν αυτό το ενδεχόμενο. Επίσης, αποδεικνύεται ότι η Ρωσία ποτέ δεν θα χαλούσε τη σχέση της με την Ευρώπη για την Ελλάδα.

Όσον αφορά τις αποκαλύψεις των Wikileaks περί παρέμβασης των ΗΠΑ για να υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας το μνημόνιο, δήλωσε:

Είμαι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ παρενέβησαν για να εξηγήσουν στον Τσίπρα ότι αν επέλεγε τον δρόμο της δραχμής θα έβαζε την Ελλάδα σε οικονομικό και γεωπολιτικό κίνδυνο.

«Όταν ακούω τον Τσίπρα να λέει ότι κάναμε αυτή την επιλογή, γιατί αλλιώς θα είχαμε γεωπολιτικούς κινδύνους με χαροποιεί γιατί δείχνει έναν βαθμό ωρίμανσης του ΣΥΡΙΖΑ και την αποδοχή των επιχειρημάτων της μνημονιακής πλευράς», σημείωσε σε άλλο σημείο ο κ. Γεωργιάδης και κατέληξε:

Τώρα πρέπει να σκεφτούμε τη ζημιά που έγινε από την πρόωρη διακοπή της κυβέρνησης Σαμαρά. Αυτοί οι αριβίστες, οι τυχοδιώκτες, οι απατεώνες, ο Τσίπρας και ο Καμμένος μαζί με τον φίλο τους τον Κουβέλη έριξαν την κυβέρνηση και τρέλαναν τον κόσμο στις υποσχέσεις.