«Δεν είναι πολιτική, αλλά αστυνομική απόφαση η φύλαξη επίσημων προσώπων» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ερωτηθείς σχετικά με την επίθεση κατά της Γεωργίας Τσατάνη και την αφαίρεση αστυνομικών από τη φύλαξη της εισαγγελέως. Ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι η κ. Τσατάνη επέβαλε ένσταση, προκειμένου να της χορηγηθούν εκ νέου αστυνομικοί και πρόσθεσε ότι ήδη της έχουν χορηγηθεί.

«Η επιτροπή της αστυνομίας αποφασίζει, πιστεύω κάνουν καλά τη δουλειά τους» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η κ. Τσατάνη υπέβαλε αίτηση για να τής χορηγηθεί εκ νέου φύλαξη, δεν είχε συγκληθεί η επιτροπή. Όπου έχει γίνει κάποιο λάθος, και προφανώς επεναξετάζεται» πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον υπουργό, συνεχίζεται το σχέδιο της απόσυρσης αστυνομικών από πρόσωπα που δεν χρειάζεται να φυλάσσονται.

Το έγγραφο με την ένσταση της εισαγγελέως

Με το έγγραφό, που αποκάλυψε το newpost.gr, η Γεωργία Τσατάνη διαμαρτυρόταν για την απομάκρυνση δύο αστυνομικών και ενός συνοδευτικού οχήματος που είχαν διατεθεί για την προσωπική ασφάλειά της.Η φρουρά αφαιρέθηκε από την εισαγγελέα στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ η ένσταση προς το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατυπώθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου. 

Η ίδια σημειώνει πως κατά το παρελθόν η φρουρά της έχει αντιληφθεί ύποπτες κινήσεις έξω από το σπίτι της, περιστατικά τα οποία έχουν αναφερθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Υπενθυμίζει δε πως παρέστη προσφάτως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου και είχε υποβάλει εγγράφως αίτημα να μην εκτεθεί το πρόσωπό της στα τηλεοπτικά ΜΜΕ, «προς αποτροπήν της επικινδυνότητος και δια την ασφάλειάν μου».