Στην παραδοχή πως συζητήθηκε ενδελεχώς το ενδεχόμενο μίας εξόδου από την ευρωζώνη προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος μιλώντας τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Κληθείς να σχολιάσει τις αποκαλύψεις στο βιβλίο του Φρανσουά Ολάντ για το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τύπωμα δραχμών στη Ρωσία, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε πως «συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα» στα όργανα του κόμματος.

«Τα ζητήματα που αφορούσαν τη σχέση μας με τους δανειστές και την παρουσία μας στην ενωμένη Ευρώπη ήταν πολύ συγκρουσιακά. Σε όλα τα θέματα τα οποία εγείρονταν για το πώς συνεχίζει μία χώρα η οποία καλούνταν να ολοκληρώσει την πέμπτη αξιολόγηση, πως μπορεί να μειώσει το χρέος της, με ποιον τρόπο θα βοηθιούνταν να ανασυγκροτηθεί (…) Και βέβαια το ζήτημα ήταν από πολλές πλευρές όταν μας πίεζαν, είχε αναπτυχθεί και μία φιλολογία ότι στο έσχατο της σύγκρουσης θα έπρεπε να αναζητήσουμε και άλλες λύσεις» επεσήμανε και συνέχισε:

Δεν θέλω να κρύβομαι,  ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έβαζε στο ενδεχόμενο για έξοδο από την ευρωζώνη. Όλες αυτές οι σκέψεις, οι προτάσεις, τα ενδεχόμενα, κουβεντιάζονταν στο επίπεδο του ηγετικού μας επιτελείου, της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, της Κεντρικής Επιτροπής. Τα ζητήματα των σκληρών εκβιασμών που έμπαιναν στην κυβέρνηση ήταν γνωστά (…) Το ότι καταλήξαμε ότι η παραμονή στην ΕΕ είναι στρατηγικής σημασίας είναι γνωστό.