Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg. 

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπολύοντας επίθεση στη κυβέρνηση , τόνισε ότι πρόκειται για την πιο «ανίκανη κυβέρνηση» των τελευταίων ετών καθότι δεν μπορεί να οδηγήσει την χώρα  στην έξοδο από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης όπως υποστήριξε και δήλωσε ότι ο παραπάνω λόγος τον οδηγεί να ζητήσει εκλογές.  

«Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μπορούμε να κερδίσουμε τις εκλογές. Η Ελλάδα αξίζει και θα έχει μια πολύ καλύτερη κυβέρνηση» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ και εξέφρασε την πεποίθηση του κατά την οποία δεν θα αργήσουν οι εκλογές.

«Στοχεύουμε να λάβουμε όσο το δυνατόν πιο ισχυρή εντολή. Βλέπω πολίτες που δεν ανήκουν στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να ακούν με προσοχή τον πολιτικό μας λόγο. Διακρίνω ότι σταδιακά δημιουργείται ένα ρεύμα. Αυτό που έχω τονίσει και στο παρελθόν, είναι ότι ακόμη και εάν εκλεγούμε αυτοδύναμοι, θα επιδιώξουμε να σχηματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ευρύ κυβερνητικό σχηματισμό».

Αναφορικά με την κρίση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για δυο «χαμένα» χρόνια και δήλωσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποχρέωνε τη χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο του 2015, σήμερα θα ήμασταν εκτός Μνημονίων και χαρακτήρισε «αχρείαστο» το τρίτο Μνημόνιο, τονίζοντας πως ήταν αποτέλεσμα μιας καταστροφικής διαπραγμάτευσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Εν συνεχεία, στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε το θέμα των επενδύσεων, με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να σχολιάζει ότι δεν βλέπει σημάδια ανάκαμψης, αντί αυτού εντοπίζει λιγότερες επενδύσεις, καθώς και όλο περισσότερους νέους Έλληνες να εγκαταλείπουν τη χώρα.

Όσο για το θέμα ανεργίας και της μετανάστευσης των νέων ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε βέβαιος ότι εάν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, αρκετοί νέοι που έφυγαν θα γυρίσουν στην πατρίδα τους. “Υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης της αποδοτικότητας με χρήση τεχνολογικών εργαλείων. Διαθέτουμε μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να εκμεταλλευτούμε”, τόνισε.

Έπειτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την αναγκαιότητα μείωσης των στόχων σε ότι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 καθότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρουσιάσει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% και παράλληλα να επιτύχει ανάκαμψη της οικονομίας της και επισήμανε ότι η επίτευξη χαμηλών πλεονασμάτων θα επιτευχθεί μόνο με την τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας.

“Εκτιμώ ότι το Δ.Ν.Τ. έχει υποτιμήσει τις πραγματικές δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ότι αφορά την ελάφρυνση του χρέους και μίλησε για «ευχάριστες εκπλήξεις» από την μεριά της Ελλάδας , αποδεικνύοντας ότι ο λαϊκισμός μπορεί να νικηθεί.